درباره ی خطرات پله برقی چه می دانید؟
درباره ی خطرات پله برقی چه می دانید؟

درباره ی خطرات پله برقی چه می دانید؟

پله برقی ها بخش جدایی ناپذیر زندگی روزمره ما هستند. در حال حاضر استفاده از پله برقی در مراکز خرید، فرودگاه ها، مراکز تجاری و حتی ساختمان های اداری بزرگ بسیار رایج می باشد. در حالی که پله برقی ها راحت و مفید هستند، در استفاده از آن ها باید دقت به عمل آورد تا یک سواری ایمن را از یک طبقه به طبقه دیگر تجربه کرد. با این حال، در بسیاری از موارد خطرات استفاده از پله برقی اجتناب ناپذیر است. اگرچه اکثر مردم از استفاده از آسانسور می ترسند، خطرات پله برقی بسیار جدی تر از آسانسور است.

میلیون ها نفر در سراسر جهان به دلیل خرابی پله برقی یا صرفاً به دلیل بی احتیاط پریدن روی پله برقی مجروح یا کشته می شوند. آمارها نشان می دهد که سالانه ده ها هزار نفر بر اثر تصادفات پله برقی مجروح و جان خود را از دست می دهند. حوادث مرتبط با پله برقی نه تنها ممکن است باعث آسیب شوند، بلکه می توانند منجر به تروما و فوبیا نیز شوند. برای اطلاعات بیستر مقاله «برای ترس از آسانسور چه کنیم؟» را بخوانید. با این حال، با افزایش جمعیت جهان، لزوم ساخت تعداد زیادی پله برقی برای ارائه اشکال حمل و نقل سریعتر و راحت تر، بدیهی است.

پله برقی برای چه کسانی خطرناک است؟

از آنجایی که کودکان کاملاً از محیط خود آگاه نیستند و به طور غریزی کنجکاو هستند تا از محیط اطراف خود مطلع شوند و سالمندان نیز در کنترل تعادل خود یا به طور کلی در استفاده از پله برقی ممکن است ناتوان باشند، می توان گفت آسیب پذیرترین افرادی که در معرض خطرات مربوط به پله برقی قرار دارند، کودکان و سالمندان هستند. بنابر این آگاهی از خطرات و رعایت نکات ایمنی برای مسافران و فرزندان و سالمندان به منظور دوری از خطرات و سواری ایمن بر روی پله برقی مفید خواهد بود.

در مورد بیشتر خطرات رایجی که ممکن است در هنگام سواری با پله برقی اتفاق بیافتد، می توان به مواردی مانند عدم تعادل مسافر که منجر به افتادن از پله و آسیب دیدگی می شود، گیر افتادن انگشتان، کفش، کیف یا یک تکه لباس در بین پله ها اشاره کرد. همچنین سایر مشکلات مکانیکی در بین پله ها منجر به اختلال در عملکرد مناسب پله برقی و در نهایت به آسیب دیدگی مسافر ختم شود.  بنابراین، روش های ارزیابی چنین خطراتی و نحوه برخورد با آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا حوادث پله برقی بیشتر از آسانسور است را اینجا بخوانید.

انواع خطراتی که یک پله برقی میتواند داشته باشد؟

انواع خطراتی که یک پله برقی میتواند داشته باشد؟

خطرات مهم مرتبط با پله برقی به دسته های زیر تقسیم می شوند:

خطرات مکانیکی، خطرات آتش سوزی، خطرات سقوط و سر خوردن، خطرات الکتریکی، خطرات ناشی از گسیختگی در حین کار، خطرات ناشی از خرابی مدار کنترل و..

آسیب های پله برقی چگونه اتفاق می افتد؟

پله برقی از اجزا و قطعات متحرک زیادی تشکیل شده است. بنابر این صحبت از پله برقی و قطعات متحرک، چیزی بیش از یک شکل گفتاری است. اجزا و نقاطی بالقوه که احتمال شکستگی در آن ها وجود دارد عبارتند از: نرده ها، صفحات شانه، کمربند پله برقی، پیچ و سایر اتصال دهنده ها. هنگامی که هر یک از این قطعات شکسته و یا معیوب باشند یا به درستی نصب، تنظیم و نگهداری نشده باشد، احتمال آسیب دیدگی وجود دارد. متداول‌ترین اتفاق هایی که می افتد:

  • لیز خوردن یا زمین خوردن
  • سقوط، از روی استپ
  • درهم تنیدگی و عدم کنترل تعادل
  • گیر افتادن بین دیواره جانبی پله برقی

خطرات یک پله برقی

چگونه از آسیب های پله برقی جلوگیری کنیم؟

در هنگام استفاده از پله برقی باید مراقب و تا حد امکان هوشیار باشید و خطرات و نکات ایمنی را در نظر داشته باشید. آسیب های پله برقی در کودکان اغلب به دلیل گیرکردن چیزی بین پله و دیواره یا در صفحه شانه در پایین یا بالای پله برقی است. دست ها و کفش های کوچک از جمله خطرات رایج هستند. در نظر گرفتن این نکات در کاهش احتمال آسیب دیدگی با پله برقی بسیار حائز اهمیت است:

  • کودکان هنگام سوار شدن بر پله برقی باید دست یک بزرگسال را بگیرند.
  • بزرگسالان باید همیشه حداقل با یک دست به نرده پله برقی بچسبند.
  • اگر نوزاد شما به اندازه کافی سبک است، هنگام سوار شدن بر پله برقی، او را در آغوش خود حمل کنید.
  • قبل از سوار شدن بر پله برقی، لباس و بند کفش را چک کنید، کناره های پله برقی به ویژه خطرناک هستند، بنابراین باید همیشه بند کفش و لباس های خود را از آنها دور نگه دارید تا مطمئن شوید که چیزی به همراه شما به داخل دستگاه کشیده نشود.
  • در وسط پله ی پله برقی بایستید تا احتمال گیر افتادن کفش و پای شما در داخل آن کاهش یابد.
  • روی پله ی پله برقی ننشینید و اجازه ندهید کودکان روی پله پله برقی بنشینند یا بازی کنند.
  • اگر چند فرزند دارید، یا اگر از کالسکه برای نوزادتان استفاده می کنید، همیشه از آسانسور استفاده کنید.
  • مراقب پله برقی های باز باشید تا از سقوط از ارتفاع زیاد جلوگیری کنید زیرا پله های پله برقی از جنس فلزی سخت هستند و ممکن است در هنگام سقوط به بدن آسیب جدی وارد کنند.
  • اگر به دلیل شرایط پزشکی دچار سرگیجه، یا ضعف جسمانی هستید، از پله‌های برقی خودداری کنید زیرا این امر می‌تواند احتمال زمین خوردن و آسیب دیدن شما را افزایش دهد.