برای ترس از آسانسور چه کنیم؟
برای ترس از آسانسور چه کنیم؟

برای ترس از آسانسور چه کنیم؟

آسانسور وسیله‌ای است که بصورت روزمره مورد استفاده افراد زیادی قرار می‌گیرد. فرقی نمی‌کند که در حال خارج شدن از منزل یا رفتن به سر کار باشید و یا حتی در مجتمع‌ها و فروشگاه‌های تجاری در حال خرید باشید، در هر صورت به استفاده از آسانسور و پله برقی نیاز پیدا خواهید کرد. با این وجود افراد زیادی هستند که نسبت به استفاده از آسانسور دچار ترس هستند. درواقع این دسته از افراد هر چقدر هم که استفاده از پله برایشان سخت باشد، ترجیح می‌دهند به خاطر ترسشان تا جایی که ممکن است از آسانسور استفاده نکنند. فکر می‌کنید چگونه می‌توان با این ترس مقابله کرد؟ شاید قبل از پرداختن به این موضوع بد نباشد که ابتدا بررسی کنیم چه چیز باعث می‌شود تا برخی افراد از این وسیله بی خطر که برای راحتی ما ساخته شده بترسند و قید استفاده از آن را بزنند. عجیب ترین آسانسورهای دنیا که جاذبه شدند را اینجا بخوانید.

اختلال‌های کلاستروفوبیا و آگورافوبیا

کلاستروفوبیا اختلالی است که طی آن فرد پس از قرار گرفتن در محیط‌های بسته و کوچک احساس خفگی کرده و به این ترتیب حال بدی را تجربه می‌کند. بدیهی است فردی که با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کند تا جای ممکن تلاش می‌کند که از سوار آسانسور شدن دوری کند.

همچنین برخی دیگر از افراد نیز همیشه درگیر این ترس و نگرانی هستند که در زندگی با مشکلات و شرایطی مواجه شوند که فرار از آن برایشان مقدور نباشد. در نتیجه سعی می‌کنند از فضاهای شلوغی که احتمال فرار از آن محیط را برایشان به حداقل می‌رساند، دوری کنند. این اختلال آگورافوبیا نام داشته و آن را تحت عنوان انزواطلبی نیز می‌شناسند. افراد مبتلا به این اختلال برخلاف افراد مبتلا به کلاستروفوبیا لزوما با کابین آسانسور و فضای کوچک و بسته‌ای که دارد، مشکلی نداشته و فقط به این خاطر که در شرایط خاص قادر به فرار از آسانسور در حین حرکت نیستند، ترجیح می‌دهند از آن استفاده نکنند. دلیل نصب آینه در آسانسور را اینجا بخوانید.

ترس از آسانسور

راه‌های از بین بردن ترس از آسانسور

برای آنکه ترس از آسانسور خود را نسبت به یک مسئله از بین ببرید، ابتدا باید عامل آن را پیدا کنید. برای این کار می‌توانید لیستی تهیه کرده و در آن احساسات خود را نسبت به استفاده از آسانسور بنویسید. نوشتن کمک می‌کند که در بین دلایل مختلف علت اصلی را بیابید. با اینحال بهتر است بجای این کار از یک روانشناس کمک بگیرید. روانشناس با علمی که دارد، به شما کمک می‌کند تا احساسات منفی خود را درک کرده، آنها را تحت کنترل خود درآورده و در نهایت از جهاتی به احساسات مثبت تبدیل کنید. این روش به شما کمک می‌کند تا بر ترس‌های خود بهتر غلبه کنید.

در مواردی که ترس افراد بیش از اندازه زیاد باشد، روانشناس نمی‌تواند کار چندان مفیدی انجام دهد. چرا که شخص مبتلا از شدت ترس حاضر نیست کلامی در این مورد صحبت کند در نتیجه روانشناس هم کاری از دستش بر نخواهد آمد. در چنین حالتی هیپنوتیزم درمانی می‌تواند یک راه حل درمان محسوب شود. البته لازم به ذکر است که این روش بطور قطعی فرد را به نتیجه نمی‌رساند.

یک راه حل دیگر که توسط روان درمانگر شما پیشنهاد می‌شود، این است که پا روی ترس خود گذاشته و برخلاف میلتان سوار آسانسور شوید. توجه داشته باشید که درمانگر در کنار شما خواهد بود و در این راه تنها نخواهید بود. با چندین بار انجام این عمل به مرور زمان شاهد کمرنگ شدن ترستان نسبت به گذشته خواهید بود.