عجیب‌ترین آسانسورهای دنیا که جاذبه شدند!
عجیب‌ترین آسانسورهای دنیا که جاذبه شدند!

عجیب‌ترین آسانسورهای دنیا که جاذبه شدند!

آسانسور و پله برقی از گذشته تاکنون سیر تغییرات بیشماری داشته‌اند. از جایگزین شدن آسانسور گیرلس به جای آسانسورهای گیربکس گرفته تا تغییر در سیستم تابلو فرمان و… همگی باعث شده‌اند تا عملکرد آسانسورها از گذشته تا به امروز تغییرات چشمگیری داشته باشد. به عنوان مثال بکارگیری موتور گیرلس در آسانسورها باعث می‌شود تا آسانسور با سر و صدای کمتر و بصورت روان‌تر حرکت کند؛ درحالیکه در زمان قدیم شاهد لرزش و صداهای اضافی زیادی در حین حرکت آسانسور بودیم. با اینحال بطور معمول آسانسورها به عنوان وسیله‌ای جهت جا به جایی بین طبقات شناخته می‌شوند. به همین خاطر شاید از شنیدن این جمله که یک آسانسور توانایی تبدیل شدن به یک جاذبه گردشگری را دارد، تعجب کنید. شاید باورش سخت و عجیب باشد اما حقیقت دارد. در دنیا آسانسورهای بسیاری با استفاده از تکنولوژی پیشرفته و معماری خاص ساخته شده‌اند که به راحتی توجه هر فردی را به خود جلب می‌کنند. به همین خاطر تصمیم گرفته‌ایم تا شما را با تعدادی از این آسانسورها آشنا کنیم. آسانسورهایی که هر یک با امکانات ویژه خود باعث حیرت شما می‌شوند.

آسانسور آکواریومی‌ آکوادام واقع در آلمان

چنانچه قصد سفر به برلین را دارید، پیشنهاد می‌دهیم که برای اقامت حتما به هتل رادیسون بلو رفته و از امکانات خاص آن لذت ببرید. از جمله این امکانات می‌توان به آسانسور آکوادام اشاره کرد. این آسانسور درون آکواریومی به طول ۲۵ متر واقع شده و توجه هر کسی را به خود جلب می‌کند. در سال ۲۰۰۴ بصورت تقریبی ۸٫۱۲ میلیون یورو بابت ساخت این آسانسور هزینه کرده‌اند. طول و عمق بیش از حد این آسانسور باعث شده تا چیزی حدود ۹۸ گونه که شامل ۲۵۰۰ ماهی است، درون آن جا بگیرد. بدون شک منظره تلالو نور خورشید به درون آکواریوم و انعکاس آن از بین آب و تماشای ماهی‌های زیبا و کوچک در حین حرکت آسانسور یکی از متفاوت‌ترین تجربیاتی است که در زندگی می‌توانید بدست آورید.

آسانسور آکواریومی‌ آکوادام واقع در آلمان

بیلانگ بلندترین آسانسور محیط طبیعی

تا به حال سوار شدن بر یک آسانسور آن هم در لبه پرتگاه را تصور کرده‌اید؟ بیلانگ آسانسوری است که در پرتگاه ژانگ جیاجی واقع در چین ساخته شده است. بیلانگ که در لغتنامه چینی صد اژدها معنا شده در سال ۱۹۹۹ مراحل اولیه ساخت آن شروع و در نهایت بعد از گذشت ۳ سال با صرف هزینه‌ای ۱۷ میلیون دلاری به اتمام رسیده است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که این آسانسور با داشتن ۳۳۰ متر ارتفاع از برج ایفل پیشی گرفته و به همین خاطر سازنده‌اش صفت بلندترین آسانسور محیط طبیعی دنیا را به آن اختصاص داده است. با این وجود آسانسور بیلانگ تا سال ۲۰۱۵ موفق به پیدا کردن جایگاه خود در گینس نشد. از جذابیت‌های آسانسور بیلانگ می‌توان به شیشه‌ای بودن دیوارهای آن اشاره کرد. در نتیجه حین حرکت می‌توانید محیط زیبای اطراف خود را از نمایی بالا تماشا کنید. همچنین از دیگر ویژگی‌های آسانسور بیلانگ می‌توان سرعت بالای آن را در نظر گرفت؛ چرا که برای طی کردن ۳۳۰ متر ارتفاع تنها به یک دقیقه زمان احتیاج خواهید داشت. طولانی ترین پله برقی دنیا را اینجا ببینید.

بیلانگ بلندترین آسانسور محیط طبیعی

آسانسور برج خلیفه

برج خلیفه که با داشتن ۸۲۸ متر ارتفاع جزو بلندترین برج‌های ساخته شده در جهان شناخته می‌شود، مجهز به یکی از سریع‌ترین آسانسورهای دنیا است. البته برج خلیفه به ۶۰ آسانسور مجهز بوده که هر یک به کمک کنترل محرک موتور سرعت را در هر دو جهت حرکت به خوبی تقسیم می‌کنند. سرعت حرکت آسانسور در برج خلیفه ۶۰۰ متر در دقیقه بوده و طراحی آن به گونه‌ای است که در شرایط خطرناک همچون آتش سوزی راهی برای فرار محسوب می‌شود.

آسانسور برج خلیفه

آسانسور اسکای ویو سوئد

آسانسور اسکای ویو یکی از جاذبه‌های گردشگری متفاوت استکهلم است. آسانسور اسکای ویو متعلق به ساختمان اریکسون گلوب بوده و از طریق آن می‌توانید نمایی کلی از زیبایی استکهلم را در ارتفاعات بالا ببینید. آسانسور اسکای ویو در مقایسه با دیگر آسانسورها تفاوت ظاهری قابل توجهی دارد. چرا که آسانسورها را معمولا بصورت استوانه می‌سازند، اما اسکای ویو آسانسوری است که با ظاهر کروی شکل ساختاری متفاوت را از خود به نمایش می‌گذارد. ظرفیت این آسانسور کروی ۱۶ نفر بوده و به دلیل مدت زمان حرکتش در طول یک ساعت تنها ۳ بار قادر به حرکت رفت و برگشتی کامل است. چون ساختمان اریکسون گلوب خود نیز کروی شکل بوده و به همین خاطر حرکت مدارمانند آسانسور در اطراف آن به ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد.

آسانسور اسکای ویو سوئد

آسانسور تاریخی ازمیر

قدمت این آسانسور تاریخی به سال ۱۹۰۷ میلادی بر می‌گردد. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که این آسانسور ۵۱ متری به مرور از سیستم آبی به سیستم الکتریکی تغییر وضعیت داده است. به بیان واضح‌تر این آسانسور که با هدف جا به جایی افراد از ساحل کاراتاش تا بالایی‌ترین نقطه تپه ساخته شد، در آن سال‌های ابتدایی به کمک نیروی ناشی از فشار آب حرکت می‌کرده و بعدها آن را مجهز به سیستم الکتریکی کرده‌اند.

آسانسور تاریخی ازمیر

آسانسور همتشواند واقع در سوئیس

آسانسور Hammetschwand به عنوان یکی از بلندترین آسانسورهای اروپا بشمار می‌رود. این آسانسور در سال ۱۹۰۵ و ۱۲۰۰ متر بالاتر از سطح دریا ساخته شده و ۱۵۲ متر ارتفاع دارد. از نکات قابل توجه در خصوص این آسانسور می‌توان به جنس اولیه و کنونی آن اشاره کرد. برای ساخت آسانسور همتشواند در ابتدا از چوب و ورقه‌های فلزی استفاده کرده بودند. به همین خاطر افراد حین استفاده از آن حدود ۳ دقیقه برای رسیدن به مقصد باید انتظار می‌کشیدند. بعدها با پیشرفت تکنولوژی و بازسازی بکار برده شده شیشه و فلز را جایگزین چوب و ورقه‌های فلزی سابق کردند. در نتیجه سرعت و عملکرد آن بهبود یافت؛ بطوری که مدت زمان لازم برای حرکت از ابتدا تا انتهای این آسانسور چیزی کمتر از یک دقیقه است. مادامی که درون این آسانسور در حال حرکت هستید، می‌توانید از چشم‌اندازهای طبیعی و کوهستانی اطراف لذت ببرید.

آسانسور همتشواند واقع در سوئیس

آسانسور برج ایفل در پاریس

ساختار برج ایفل از ۳ سطح جداگانه تشکیل شده و به همین خاطر نحوه حرکت آسانسور آن در مقایسه با دیگر آسانسورها کمی متفاوت است. برای رسیدن بر بلندای این برج باید ۳ مرتبه سوار آسانسور شوید. در اولین طبقه این برج به دلیل آنکه آسانسور میان پایه‌ها قرار گرفته‌ است، حرکت آن موربی شکل بوده و پس از آن در دو سطح بعدی مانند سایر آسانسورها حرکتی عمودی و مستقیم خواهید داشت. آسانسورهای برج ایفل هر یک به ترتیب در ۵۸، ۱۱۵ و ۲۷۵ متری از سطح زمین قرار گرفته‌اند.

آسانسور برج ایفل در پاریس

آسانسور موزه لوور در پاریس

آسانسور موزه لوور که در اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی ساخته شد، از جمله آسانسورهای هیدرولیک و مدرن دنیا است که زیبایی‌های آن مورد توجه هرکس قرار می‌گیرد. این آسانسور بصورت استوانه‌ای و روباز طراحی و از اطراف توسط پله‌های مارپیچی شکل احاطه شده است. ظرفیت این آسانسور حدودا ۱۰ نفر بوده و به سبب شیشه‌ای بودن دیوارهای آن می‌توانید در حین حرکت از فضای موزه دیدن نمایید.

آسانسور موزه لوور در پاریس

آسانسور لاسردا در شهر سالوادور

آسانسور لاسردا را می‌توان اولین آسانسوری دانست که در سالوادور برزیل در سال ۱۸۷۳ و به سبک آرت دکو ساخته شده است. عملکرد این آسانسور نسبت به سایر آسانسورها کمی فرق دارد. چرا که آسانسور لاسردا میان بخش قدیم و جدید شهر ارتباط برقرار کرده و به عبارتی آنها را به یکدیگر وصل می‌کند.

آسانسور لاسردا در شهر سالوادور

آسانسور برج شانگهای چین

زمانی که برج شانگهای به عنوان دومین ساختمان مرتفع در جهان شناخته می‌شود، دیگر تعجبی ندارد که امتیاز سریع‌ترین آسانسوردنیا را نیز از آن خود کند. برج شانگهای ۶۲۳ متر ارتفاع داشته و آسانسور آن با سرعت ۲۰٫۵ متر بر ثانیه قادر به حرکت است.

آسانسور برج شانگهای چین

آسانسور برج جهانی لوته

برج جهانی لوته که در سئول کره جنوبی واقع شده است، مجهز به آسانسوری با امکانات ویژه است. در روند ساخت آن از تکنولوژی‌هایی همچون پنل‌های خورشیدی، سیستم جمع آوری آب و توربین‌های بادی استفاده شده است. سرعت حرکت این آسانسور ۳۴ کیلومتر در ساعت بوده و به این ترتیب ۱۲۱ طبقه را در مدت یک دقیقه می‌پیماید.

آسانسور برج جهانی لوته

آسانسور تایپه ۱۰۱ تایوان

آسانسور تایپه ۱۰۱ به عنوان سریع‌ترین آسانسور در جهان شناخته می‌شود. شاید این موضوع باعث تعجبتان شود ولی باید بگوییم که برج تایپه ۵۰۸ متر ارتفاع داشته و آسانسور آن این ارتفاع را تنها در عرض ۳۰ ثانیه می‌تواند طی کند. به دلیل سرعت بالا آسانسور این برج به سیستم‌های کنترل فشار هوا مجهز است تا در حین حرکت از شدت فشار هوا و جریان آن کاسته و به این ترتیب مانع از وارد شدن آسیب به سلامت گوش مسافران شود.

آسانسور تایپه ۱۰۱ تایوان

آسانسور شهرداری اورگن (آمریکا)

شهر اورگن به دلیل وجود یک پرتگاه به دو قسمت تقسیم شده است. حال برای اتصال این دو بخش به یکدیگر و امکان رفت و آمد افراد در شهر آسانسوری به اندازه ۱۳۰ فوت در اواسط دهه ۵۰ میلادی طراحی و ساخته شد. به همین خاطر این آسانسور به عنوان یکی از نمادهای مهم شهر اورگن شناخته می‌شود.

آسانسور شهرداری اورگن (آمریکا)

آسانسور دروازه قوسی ایالت میسوری (آمریکا)

از آسانسور دروازه قوسی به عنوان یکی از حیرت انگیزترین آسانسورهای شناخته شده در جهان نام برده می‌شود. چون همانطور که از نامش مشخص است سازه‌ای قوسی شکل است که ۱۹۱ متر ارتفاع داشته و برای جا به جایی افراد در این قوس، استیل بخصوصی را در ساخت آن بکار برده‌اند. از آنجایی که شکل ساختاری این آسانسور در مقایسه با دیگر آسانسورها متفاوت است، ظرفیت آن تنها به اندازه ۵ نفر بوده و از شروع حرکت تا پایان آن چیزی حدود ۴ دقیقه زمان نیاز خواهید داشت.

آسانسور دروازه قوسی ایالت میسوری (آمریکا)

Gateway Arch که طاق قوسی شکل معروفی در آمریکا شناخته می‌شود، ۱۹۲ متر ارتفاع داشته و از فولاد ضد زنگ در ساخت آن استفاده شده است. برای جابه جایی در این طاق و تماشای سنت لوئیس از نمایی بالا باید از آسانسورهای ۵ نفره آن استفاده نمایید. بالا رفتن به کمک این آسانسور ۴ دقیقه و پایین آمدنش ۳ دقیقه به طول می‌انجامد. توجه داشته باشید که به دلیل ساختار خاص کابین این آسانسور حالت قوسی شکل طاق تاثیری بر وضعیت مسافران نگذاشته و لازم نیست که نگران این موضوع باشید.