طولانیترین پله برقی دنیا
امروزه شیوه زندگی از جهات مختلف تغییر کرده است. به عنوان مثال در گذشته به دلیل کم بودن جمعیت و متفاوت بودن سبک ساختمان سازی استفاده از پکیج آسانسور چندان رایج نبود. ولی با گذشت زمان و نیاز انسان به استفاده از آسانسور شاهد نصب آن در کلیه ساختمانهای امروزی هستیم. در واقع نیاز انسان را وادار به اختراع و بهره بردن از تجهیزات جدید میکند. اگر به دنبال افزایش جمعیت ساخت ساختمانهای بلند رایج نمیشد، شاید همچنان کسی به فکر طراحی و ساخت آسانسور نیوفتاده بود. علاوه بر این بهره گیری از تکنولوژی راحتی انسان را به دنبال دارد. از جمله دیگر مواردی که در این راستا میتوان مثال زد، پله برقی میباشد.
پله برقی نیز همانند آسانسور تاثیر بسزایی در راحتی انسان دارد. از این رو میخواهیم در این مقاله به صورت مختصر به تاریخچه و فواید استفاده از آن پرداخته و در انتها شما را با طولانیترین پله برقی دنیا آشنا کنیم. چنانچه مایل هستید در ادامه همراه ما باشید تا اطلاعات مفیدی در این خصوص بدست آورید.
تاریخچه پله برقی
ناتان ایمز شخصی است که به عنوان مخترع پله برقی در سال ۱۸۵۹ میلادی شناخته میشود. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که زمان ساخت نخستین پله برقی دنیا تفاوت چندانی با اختراع آسانسور نداشته و تنها دو سال بعد از این بالابرهای متحرک ساخته شده است. پله برقی که در ابتدا با نام پلههای گردان شناخته میشد، ابتدا از دیدگاه مردم آن زمان جنبهای تفریحی داشت تا در نهایت سال ۱۹۲۰ از لحاظ تجاری جایگاه خودش را پیدا کرد. به عبارتی نصب پله برقی در بزرگترین فروشگاههای آمریکا هویت تازهای به آن بخشید و سرانجام بعد از گذشت ۱۰ سال یعنی در سال ۱۹۳۰ سایر کشورها نیز از این پلههای متحرک در صنعت خود استفاده نمودند. عجیبترین آسانسورهای دنیا که جاذبه شدند! را اینجا ببینید.
مزایای استفاده از پله برقی
بدون شک در استفاده از پله برقی نسبت به استفاده از پلههای معمولی مزایایی نهفته است. از جمله مهمترین مزایای استفاده از پله برقی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش سرعت جا به جایی
- کاهش ایجاد ترافیک در استفاده از پلهها در اماکن عمومی و شلوغی همچون مترو
- فراهم آمدن آسایش و راحتی بیشتر برای افراد سالخورده، بیمار، ناتوان، کودکان و زنان باردار
آشنایی با طولانیترین پله برقی شناخته شده در جهان
از آنجایی که چین در بسیاری از مسائل حرف اول را میزند، شاید از شنیدن اینکه طولانیترین پله برقی جهان نیز متعلق به این کشور است، تعجب نکنید. این پله برقی در گراند کانیون واقع در استان هوبیی ساخته شده و با داشتن ۶۸۸ متر طول در هر ساعت توانایی حمل و جا به جایی ۷۳۰۰ نفر را دارد. همچنین به صورت سالانه نیز تعداد افرادی که توسط این پله برقی جا به جا میشوند، به ۳۰۰۰۰۰ نفر میرسد.
از آنجایی که گراند کانیون یک منطقه گردشگری با آب و هوایی کوهستانی شناخته میشود، سوار شدن بر این پله برقی بهانهای است تا افراد از تماشای منظره زیبای اطراف خود لذت ببرند.
سخن آخر
در این مطلب سعی کردیم شما را پس از اشاره به تاریخچهای مختصر از پله برقی و مزایای استفاده از آن، با طولانیترین پله برقی ساخته شده در چین نیز آشنا کنیم. در انتها به عنوان آخرین نکته بد نیست بدانید که در ساختار پله برقیها نیز همانند پکیج آسانسور از قطعهای به نام تابلو فرمان استفاده میشود. وظیفه این قطعه کنترل عملکرد و برنامه ریزی پله برقی میباشد.