انواع آسانسور از نظر تکنولوژی
انواع آسانسور از نظر تکنولوژی

انواع آسانسور از نظر تکنولوژی

آسانسور از ارکان اصلی جابجایی عمودی در ساختمان می باشد. با توجه به اهمیت آسانسور امروزه تکنولوژی های مختلفی برای حمل افراد و بار بکار رفته که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.

۱ – آسانسور کششی

بیشترین انواع آسانسور نصب شده از نوع کششی می باشد. در این نوع آسانسور برای کاهش مصرف انرژی و کاهش توان موتور از وزنه تعادل استفاده می گردد. از سال ۱۹۴۰ به بعد سیم بکسل نیز برای ایمنی بیشتر در آسانسورها استفاده شده است. در آسانسورهای کششی نیروی حرکت موتور از اصطکاک بین فلکه و سیم بکسل تامین می شود. از اینرو باید در نگهداری و نیز طراحی دقت شده تا اصطکاک یاد شده کاهش نیابد. آسانسور های یاد شده تاکنون بیشترین سرعت و بیشترین ارتفاع بالابری را به خود اختصاص داده اند

۲ – آسانسور هیدرولیک

نوع دیگری از آسانسور ها را هیدرولیک نامند. در آسانسورهای هیدرولیک، حرکت کابین ناشی از فشار روغن می باشد. بدیهی است مخزنی از روغن، شیرهای کنترلی، جک و شلنگ جزو اجزای اصلی آسانسور یاد شده می باشد. این نوع آسانسورها با وجودی که قبل از آسانسورهای کششی متداول بودند اما امروزه به دلیل محدودیت ها در شرایط خاص توصیه می گردند. استفاده از این آسانسورها برای ارتفاع حرکتی کم حداکثر ۱۸ متر با سرعت کم مناسب می باشد. حمل بارهای سنگین توسط آسانسور یاد شده از ایمنی بیشتری برخوردار می باشد.

۳ – آسانسور آبی

قبل از اختراع روغن هیدرولیک، از آب برای جابجایی آسانسور استفاده می گردید. خواص منحصر به فرد آب مانند یخ زدن باعث گردیده امروزه کمتر استفاده گردد. البته برای آسانسورهای خانگی کماکان امکان استفاده از فشار آب برای حمل کابین در ظرفیت های کم مقدور می باشد.

انواع آسانسور

۴ – آسانسور بالسکرو

بالسکرو نیز از مکانیزم هایی است که به ندرت استفاده می گردد. در شرایط خاص به دلیل محدودیت های فنی امکان استفاده از این نوع تکنولوژی مقدور می باشد.

۵ – آسانسور پنوماتیک

نوعی از آسانسور که با مکش هوا اقدام به جابجایی افراد می نماید. آسانسورهای یاد شده در ظرفیت ۱ الی ۲ نفر برای مصارف خصوصی مناسب است.

۶ – آسانسور تک فاز

آسانسورها اغلب با سه فاز کار می کند. اما برای مصارف خانگی به شرطی که ظرفیت کم باشد امکان استفاده از آسانسور کششی و یا هیدرولیک تک فاز مقدور می باشد. برای ظرفیت بیش از ۳ نفر به دلیل هزینه برق تصاعدی تک فاز اصلا توصیه نمی شود.

۷ – آسانسور خورشیدی

در مناطقی که در تامین برق با مشکل مواجه هستند می توان از پنل های خورشیدی برای تامین و ذخیره برق در باتری برای مصارف اختصاصی آسانسور استفاده نمود.

۸ – آسانسور شیبدار

نوعی آسانسور برای زمین هایی که اختلاف تراز داشته کاربرد دارد.

انواع آسانسور

۹ – آسانسور فضای باز

آسانسور هایی که در معرض شرایط کنترل نشده جوی قرار داشته و تغییرات دمایی، بارش برف و باران مستقیم بر آن موثر است.

۱۰ – آسانسور مغناطیسی

نسل جدید آسانسور که از مغناطیس برای حرکت استفاده نموده و برای اولین بار توسط شرکت تیسن کروپ اختراع شده است. این آسانسور می تواند همزمان بصورت عمودی و افقی حرکت داشته باشد.

۱۱ – آسانسور وینچی / درامی

نوعی آسانسور که از طریق جمع شدن سیم بکسل بر روی درام منجر به جابجایی کابین می گردد. لازم به ذکر است از این نوع آسانسور امروزه کمتر استفاده شده زیرا بیش از دو سیم بکسل نمی توان برای حمل بار استفاده نموده همچنین مصرف برق و توان بالایی برای موتور نیاز می باشد.

انواع آسانسور

۱۲ – آسانسور مکانیزم دنده شانه ای

نوعی آسانسور که برند آلیماک از همه معروفتر بوده و بیشتر در ساختمانها بکار رفته و از طریق درگیری دنده ها بجای ریل حرکت تامین می گردد.

بدیهی است با توجه به انواع تکنولوژی های فوق احتمال ابهام و اشتباه در انتخاب برای کارفرمایان محتمل می باشد. از اینرو شرکت اولیفت آمادگی دارد کلیه مکانیزم های فوق را (بجز آسانسور مغناطیسی) تامین نموده و به صورت رایگان درخصوص مزایا، معایب و رنج قیمت تمام شده مشاوره نماید.

تیم کارشناسان فروش با همکاری متخصصین طراحی وب توانسته اند یکی از بهترین دسترسی ها به محصولات آسانسور و خرید آسان اینترنتی را مهیا ساخته و در بستر اینترنت و نیز تلفن؛ کارشناسان فروش در هر زمان آماده پاسخ به سوالات سروران گرامی درخصوص قیمت، شرایط پرداخت، زمان تحویل، نوع بسته بندی، طریقه حمل و . . . می باشند.