حالت رویزیون آسانسور چیست و جعبه Revision چه کارایی دارد؟
حالت رویزیون

حالت رویزیون آسانسور چیست و جعبه Revision چه کارایی دارد؟

در این مطلب قصد داریم در مورد جعبه رویزیون و کاربردهایی که دارد صحبت کنیم. قبل از پرداختن به این موضوع بد نیست کمی به تابلو فرمان آسانسور بپردازیم. به صورت خلاصه شاید بتوان تابلو فرمان را به نوعی هسته مرکزی آسانسور در نظر گرفت. یعنی قسمتی که اطلاعات مورد نیاز را دریافت کرده و پس از پردازش، دستورالعمل‌های مربوطه را به سایر قطعات ارسال می‌کند تا در نهایت آسانسور قادر به عملکرد مناسب باشد. کنترل میزان سرعت موتور، مشخص کردن جهت حرکت آسانسور، پردازش درخواست افراد از طریق فشردن دکمه‌های آسانسور و… از جمله مواردی هستند که رسیدگی به آنها در حیطه وظایف تابلو فرمان خلاصه می‌شود.

حال از آنجایی که پردازش‌های صورت گرفته توسط تابلو فرمان باید به کابین آسانسور منتقل شود تا در نهایت آسانسور شروع به حرکت کند، نیاز به واسطه‌ای داریم که دستورات را از تابلو فرمان دریافت کرده و آنها را به تجهیزات الکتریکی کابین برساند. جعبه رویزیون همان واسطه‌ای است که می‌خواهیم آن را مورد بررسی قرار دهیم.

جعبه رویزیون آسانسور و کارایی آن چیست؟

جعبه رویزیون به نوعی یک واسطه میان تابلو فرمان و کابین آسانسور محسوب می‌شود. شاید برایتان سوال شود که این واسطه‌گری به چه صورت شکل می‌گیرد؟ در راستای پاسخ به این سوال باید بگوییم که هر جعبه رویزیون و تابلو فرمان آسانسور دارای ترمینال‌هایی هستند که از طریق سیم و یا تراول کابل و همچنین برچسب‌های هدایت کننده با یکدیگر اتصال پیدا می‌کنند.

بد نیست بدانید که این جعبه بر روی کابین قرار گرفته و در مواقعی که آسانسور نیاز به تعمیر و یا سرویس کردن داشته باشد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این رو شاید بتوان مهمترین کارایی جعبه رویزیون را به همین موضوع اختصاص داد.

کاربرد جعبه رویزیون آسانسور

پیش از این به تعدادی از کاربردهای جعبه رویزیون اشاره کردیم. مثلا گفتیم که از این جعبه به هنگام تعمیرات آسانسور استفاده می‌شود؛ اما چگونه؟ به بیان واضح‌تر از آنجایی که جعبه بر روی کابین قرار دارد، ابتدا تعمیرکار روی کابین رفته و با فعال کردن کلید جعبه رویزیون باعث حالت دستی شده و کابین از آن به بعد آسانسور از طریق جعبه رویزیون و کلیدهای موجود بر روی آن تحت کنترل تعمیر کار در می‌آید.

از جمله دیگر کاربردهای جعبه رویزیون می‌توان به مواردی همچون ایجاد ارتباط میان دکمه‌های درونی آسانسور، موتور، مدارات برقی و… اشاره کرد.

جعبه رویزیون

انواع جعبه رویزیون آسانسور

به طور کلی دو نوع جعبه رویزیون آسانسور وجود دارد که هر کدام به قرار زیر هستند:

·جعبه رویزیون ساده: در این نوع جعبه رویزیون تابلو فرمان و کابین از طریق دو نوع تراول کابل به یکدیگر متصل می‌شوند. در جعبه رویزیون ساده دکمه قطع اضطراری در نظر گرفته شده است. همچنین این نوع جعبه رویزیون براساس استانداردهای آسانسور EN 81 ساخته می‌شود. از جمله دیگر ویژگی‌های جعبه رویزیون ساده می‌توان به مواردی از قبیل داشتن آژیر، کلیدهای حرکتی و همچنین کلیدهای حالت نرمال و حالت رویزیون و گردان، RUN و… اشاره کرد.

·جعبه رویزیون کارکدک: این نوع جعبه رویزیون بیشتر در آسانسور ساختمان‌هایی با ارتفاع زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. چون در این آسانسورها طول ‌تراول کابل بیش از اندازه زیاد شده و افزایش هزینه‌های ساخت و تعمیر را در پی خواهد داشت. در نتیجه باید به دنبال راه حلی بود که از طریق آن بتوان مانع استفاده از تراول کابل طویل شد و آن راه حل چیزی نیست جز بهره گیری از جعبه رویزیون کارکدک.

در سیستم کاهش سیم همانطور که از نامش می‌توان حدس زد، تعداد سیم‌هایی که انتقال دهنده دستورات هستند، کاهش یافته و به این ترتیب فقط یک تراول کابل واسط میان تابلو فرمان و جعبه رویزیون خواهد بود. این نکته حائز اهمیت است که جهت بهره گیری از جعبه رویزیون کارکدک لازم است که تابلو فرمان دارای ترمینال‌های سریالی باشد تا توانایی پشتیبانی از این نوع جعبه رویزیون را داشته باشد.

جعبه رویزیون کارکدک نیز همانند نوع ساده این جعبه دارای ویژگی‌هایی همچون آژیر، کلیدهای قطع اضطراری، حرکت به سمت بالا و پایین، RUN و علاوه بر اینها دارای برد کارکدک (عامل کاهش سیم‌های انتقال دهنده) نیز می‌باشد.

جعبه رویزیون

حالت رویزیون در آسانسور چیست؟

بد نیست بدانید که آسانسورها به مرور زمان نیاز دارند اقداماتی درون آنها صورت پذیرد که منجر به افزایش و بروزرسانی سطح امنیت آنها با توجه به مقررات مربوط به آسانسور شود. به دنبال این موضوع کلیه قطعات مورد بررسی قرار گرفته و آنهایی که چیزی تا پایان عمر مفیدشان باقی نمانده تعویض می‌شوند. این اقدامات کمک می‌کند تا استانداردهای در نظر گرفته شده برای آسانسور رعایت شده و ارتقا یابد و در نتیجه آن سطح امنیت استفاده از آسانسور نیز افزایش پیدا کند.

حال ایجاد این تغییرات و اصلاحات لازم از طریق جعبه رویزیون صورت می‌پذیرد. به عبارتی شما اگر می‌خواهید تغییراتی در یک آسانسور ایجاد کنید تنها کافی است که اقدامات لازم را بواسطه جعبه رویزیون انجام دهید.

حالت رویزیون آسانسور بلافاصله پس از فشردن کلید گردان موجود بر روی جعبه رویزیون شروع شده و پس از آن آسانسور را می‌توان به صورت دستی کنترل نمود. بنابراین حالت رویزیون به حالتی که در آن حرکت آسانسور اتوماتیک نبوده و به صورت دستی کنترل می‌گردد، گفته می‌شود.

Comments (1)

پرویز شیاسی

سلام از اطلاعات ارائه شده توسط شما که برای من کامل بود تشکر می‌کنم
موفق باشید