سیستم آسانسور فعال IOT یا اینترنت اشیا چیست؟
سیستم آسانسور فعال IOT یا اینترنت اشیا چیست؟

سیستم آسانسور فعال IOT یا اینترنت اشیا چیست؟

باید پذیرفت که بکارگیری تکنولوژی‌های جدید در صنعت آسانسور تحولی عظیم در این حوزه بوجود آورده است؛ تا جایی که ما شاهد ساخت عجیب‌ترین آسانسورهای دنیا در کشورهای مختلف بوده و آنها را به عنوان جاذبه‌های گردشگری سرگرم کننده به یاد می‌آوریم. برای پی بردن به این موضوع تنها کافی است که آسانسورهای نسل قدیم را با آسانسورهای جدید امروزی مقایسه کنید. به همین خاطر تصمیم داریم تا در این مطلب در مورد یکی از نوآوری‌های بخصوص در حوزه آسانسور صحبت کنیم و آن چیزی نیست جز سیستم آسانسور فعال IOT یا اینترنت اشیا. اصلا اینترنت اشیا یعنی چه؟ این سیستم چه ویژگی‌هایی داشته و فایده‌اش برای افراد چیست؟ برای رسیدن به پاسخ سوالاتی از این دست همراه ما باشید.

آشنایی با مفهوم اینترنت اشیا (IOT)

قبل از هر چیز باید بدانید که IOT مخفف شده عبارت Internet of Things است که معنای لغوی آن اینترنت چیزها می‌باشد. حال مفهوم آن به وسایلی اشاره دارد که می‌توان آنها را به اینترنت متصل کرد؛ مانند موبایل، کامپیوتر و تبلت که استفاده از آنها تبدیل به روزمره‌های افراد شده است. اما سوالی که در این میان مطرح می‌شود این است که آیا فقط تلفن همراه و کامپیوتر امکان اتصال به اینترنت را دارند؟ بدون شک اینطور نیست. این روزها با پیشرفت علم و فناوری شاهد افزایش تعداد لوازم اینترنت اشیا هستیم. درواقع اینترنت اشیا این امکان را به شما می‌دهد که وسایل را از راه دور و بدون تماس و دسترسی مستقیم آنگونه که مایل هستید، کنترل کنید؛ مثل روشن و خاموش کردن لامپی که مجهز به سیستم اینترنت اشیا است.

این سیستم حتی بر بازار آسانسورها هم تاثیر گذاشته است؛ آسانسورهای هوشمندی که قابلیت‌هایشان فراتر از یک آسانسور معمولی است.

سیستم آسانسور فعال IOT

آشنایی با سیستم IOT

آسانسورهای هوشمند از اجزای مختلفی ساخته شده‌اند که هماهنگی بین هر یک از آنها منجر به عملکرد مطلوب می‌شود. این آسانسورها از یک شبکه داخلی تشکیل شده‌اند که اتصالشان از طریق Wi-Fi یا LAN صورت می‌گیرد. همچنین پین GPIO با تغییر در مقدار خود و ثبت نهایی‌اش وضعیت آسانسور را به بخش مرکزی اینترنت اشیا می‌فرستد. به عبارتی سخت افزار ایجاد هرگونه تغییر در مقدار پین را شناسایی کرده و آن را به مرکز ارسال می‌نماید. سپس بخش مرکزی اطلاعات دریافتی را به بخش برنامه منطقی ارسال کرده تا علامت‌های ناشی از پین GPIO ترجمه و خطاهای احتمالی تشخیص داده شده و در نهایت به رابط کاربر فرستاده شود.

مزایای سیستم آسانسور فعال IOT

۱٫ پیش بینی مشکلات ایجاد شده آسانسور

در آسانسورهای نسل قدیم تا زمانی که تعمیرکار برای سرویس آسانسور دست بکار نمی‌شد، امکان تشخیص مشکلات آنها وجود نداشت. چنانچه نسبت به سرویس آسانسور هم کم محلی صورت می‌گرفت، این مشکل به مرور بزرگ می‌شد تا جایی که افراد در کابین به مشکل برمیخوردند و اتفاقات ناگواری رخ می‌داد. این موضوع در حالی است که آسانسورهای هوشمند به کمک وجود پین GPIO و اجرا شدن آن در حالت منطق ابری مشکل ایجاد شده در قسمتی خاص از دستگاه را تشخیص داده و به دنبال آن قبل از پیش آمدن هرگونه مسئله جدی درصدد حل و تعمیر آن برمی‌آیند. به عبارتی می‌توان گفت که وظیفه این پین تشخیص به موقع عیوب و مشکلات آسانسور است. در نتیجه سیستم اینترنت اشیا امنیت افراد در استفاده از آسانسور را افزایش می‌دهد.

سیستم آسانسور فعال IOT

۲٫کنترل بدون نیاز به تماس مستقیم

شما به لطف سیستم هوشمند اینترنت اشیا می‌توانید در وقت و انرژی خود صرفه جویی کنید تنها به این خاطر که قادر به دادن دستوراتی به آسانسور هستید. مثلا اگر می‌خواهید آسانسور در زمان مشخصی حرکت کند و یا از کار بایستد، تنها کافی است که این دستور را به آن انتقال دهید. همچنین در رابطه با عملکرد خطوط اصلی و موتور آسانسور نیز می‌توانید به کمک دستور مرکزی اینترنت اشیا دستورالعمل‌هایی را به آسانسور داده و شاهد به اجرا درآمدن آنها باشید.

۳٫ نظارت بر وضعیت آسانسور

از طریق رابط کاربری می‌توانید از وضعیت آسانسور مطلع شوید. چرا که اطلاعاتی نظیر جهت، وضعیت قرارگیری آسانسور و حالت درب آن مرتبا در این رابط بروزرسانی شده تا افراد بتوانند موقعیت و حالت آن را از راه دور تشخیص دهند.

۴٫ نحوه خواندن مقصد

از آنجایی که آسانسور هوشمند مجهز به هوش مصنوعی است، توانایی تشخیص چهره افراد را داشته و پس از پردازش اطلاعات نتایج بدست آمده را به اینترنت اشیا منتقل می‌کند. در مرحله بعد مجوز فرد بررسی شده و به دنبال آن طبقه‌ای که شخص برحسب سابقه در آن پیاده می‌شود را تشخیص می‌دهد. همچنین در آسانسورهای هوشمند امکان برقراری ارتباط از طریق پیام صوتی نیز وجود داشته و می‌توانید طبقه مورد نظر خود را بوسیله صحبت کردن با VoIP اعلام نمایید.

سیستم آسانسور فعال IOT

۵٫ اطلاع از زمان قطع برق

در مواقعی که آسانسور و پله برقی به کمک برق پشتیبان قادر به حرکت است، با استفاده از سیستم اینترنت اشیا می‌توانید از زمان پایان این منبع مطلع شوید.

  • ویژگی‌های سیستم آسانسور فعال IOT در یک نگاه کلی
  • امکان استفاده از آن در هر نوع ساختمانی
  • امنیت بالا
  • پشتیبانی از سیستم عامل‌های اندروید، آی او اس و ویندوز و انواع Browserها

کلام آخر

در این مطلب در مورد آسانسور هوشمند و سیستم اینترنت اشیا صحبت کردیم. با توجه به پیشرفت علم مشخص نیست که آینده آسانسورها به چه سمت و سویی کشیده خواهد شد و شاهد چه شگفتی‌هایی هستیم.