چگونه پله برقی را متوقف کنیم؟
چگونه پله برقی را متوقف کنیم؟

چگونه پله برقی را متوقف کنیم؟

پله برقی‌ها نوعی بالابر متحرک و یا به عبارتی همان راه پله‌هایی هستند که در ساختمان‌ها وجود دارند. البته خصوصیتی که باعث وجه تمایز آنها نسبت به راه پله‌های معمولی می‌شود، متحرک بودن آنها است. به کمک پله برقی می‌توان میان طبقات یک ساختمان بزرگ جا به جا شد. از آنجایی که از پله برقی و آسانسور به یک منظور استفاده می‌شود،  در این مطلب می‌خواهیم شما را با شباهت‌ها و تفاوت‌های میان پله برقی و پکیج آسانسور آشنا کنیم. از این رو چنانچه مایل هستید در ادامه همراه ما باشید.

تفاوت میان آسانسور و پله برقی

از جمله واضح‌ترین تفاوت‌های میان آسانسور و پله برقی می‌توان به ظرفیت استفاده از آنها اشاره کرد. از آنجایی که آسانسور به کمک یک اتاقک افراد را حمل می‌کند، برای ظرفیت هر کدام تعداد نفرات مشخص شده و در صورت پر شدن ظرفیت افراد بیشتری قادر به استفاده از آسانسور نخواهند بود. در حالی که در استفاده از پله برقی ظرفیت خاصی تعیین نشده است. بنابراین در ساعات پر رفت و آمد استفاده از پله برقی گزینه بهتری محسوب می‌شود.

تفاوت دیگر این دو وسیله به محل نصب آنها مربوط می‌شود. از آسانسور در ساختمان‌های چند طبقه با ترافیک رفت و آمد مشخص همچون ساختمان‌های مسکونی، بیمارستان‌ها و… استفاده می‌شود. اما پله برقی‌ها بیشتر در اماکن عمومی‌ همچون مترو، فرودگاه، فروشگاه‌های تجاری، راه آهن و… مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته ناگفته نماند که معمولا در اماکنی که از پله برقی استفاده می‌شود، آسانسور نیز نصب می‌گردد. در صورتی که در محل‌هایی که تنها استفاده از آسانسور کفایت می‌کند، نیازی به نصب پله برقی نمی‌باشد.

از آنجایی که پله برقی برخلاف آسانسور همواره در حال حرکت است، انرژی بیشتری را نسبت به آسانسور مصرف می‌کند.

چگونه پله برقی را متوقف کنیم

همچنین سرعت پله برقی و آسانسور نسبت به یکدیگر متفاوت است. معمولا سرعت جا به جایی آسانسورها در مقایسه با پله برقی‌ها بیشتر است. دلیل این موضوع به تفاوت در موتورهای این دو وسیله مربوط می‌شود که در آسانسور موتور گیرلس بوده و در پله برقی معمولا از نوع گیربکس دار می‌باشد.

شباهت میان آسانسور و پله برقی

همانطور که می‌دانید پله برقی و آسانسور هر دو به منظور جا به جایی افراد میان طبقات ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. با این وجود جا به جایی تنها وجه اشتراک این دو وسیله نیست. از جمله دیگر شباهت‌های میان آنها می‌توان به قطعاتی که در ساخت آنها استفاده می‌شود، اشاره کرد.

به عنوان مثال در پله برقی نیز همانند آسانسور از تابلو فرمان استفاده می‌گردد. تابلو فرمان مسئولیت چگونگی عملکرد پله برقی را به عهده دارد. بنابراین هر پله برقی درست مانند هر آسانسوری برای عملکرد صحیح نیاز به یک تابلو فرمان خواهد داشت.

نکته‌ای که از آن هم به عنوان شباهت و هم به عنوان ایراد و نقطه ضعف می‌توان یاد کرد، گیر کردن افراد و آسیب رسیدن به آنها طی استفاده از پله برقی و آسانسور می‌باشد. می‌دانید که وجود مشکلات فنی در قطعات آسانسور می‌تواند به سقوط کابین و آسیب دیدن افراد منجر گردد. حال پله برقی نیز به نوعی دیگر می‌تواند به افراد صدمه بزند. مثلا در صورت گیر کردن لباس و یا حتی اعضای بدن اشخاص و عدم امکان خروج آن، افراد بر روی استپ‌های سخت و شیاردار پله برقی افتاده و آسیب می‌بینند. در چنین حالتی باید اقدامات لازم برای متوقف کردن پله برقی را انجام داد. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که نحوه خاموش کردن پله برقی به چه صورت است؟

متوقف کردن پله برقی

نحوه توقف اضطراری پله برقی

شاید تا به حال هنگام استفاده از پله برقی متوجه آن نشده باشید، ولی جهت متوقف کردن پله برقی در شرایط اضطراری دکمه‌هایی قرمز رنگ در قسمت پایینی و سمت راست ورودی و خروجی این پله‌های متحرک نصب می‌گردد تا پس از فشردن آنها پله برقی از حرکت بایستد.

سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم شما را با شباهت‌ها و تفاوت‌های میان پله برقی و آسانسور آشنا کرده و همچنین نحوه توقف اضطراری پله برقی را به شما بیاموزیم تا در صورت لزوم از آن استفاده نمایید.