راهنمای خرید پله برقی
راهنمای خرید پله برقی

راهنمای خرید پله برقی

پله برقی امروزه یکی از ارکان اصلی مجتمع های تجاری، فرودگاهها، متروها و سایر پایانه های مسافری است. بدیهی است آشنایی کارفرمایان از فرایند خرید می تواند کمک شایانی در انتخاب صحیح و مقرون به صرفه داشته باشد. همچنین درصورت تمایل به اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله اصول نصب و راه اندازی پله برقی مراجعه نمایید.

درخصوص انتخاب پله های برقی اولین پارامتر مهم ارتفاع کف تا کف نهایی ساختمان بوده که آنرا ارتفاع بالابری یا Rise نامند. لازم است کارفرما اختلاف ارتفاع کف تمام شده پایین تا کف تمام شده بالا را اعلام نماید. لازم به ذکر این مقدار باید براساس مقدار نهایی ارتفاع پس از کف سازی نیز تامین گردیده تا پس از سفارش ناترازی بین کف طبقه و پله برقی نباشد.

راهنمای خرید پله برقی

دومین پارامتر مهم انتخاب عرض نامی پله برقی است. عرض نامی پله برقی بصورت معمول می تواند ۶۰، ۸۰ و ۱۰۰ سانتیمتر می باشد. منظور از عرض نامی، محل ایستادن مسافر بوده از اینرو پله برقی های فوق به ترتیب برای ۱ نفر، ۵/۱ نفر و ۲ نفر مناسب می باشد. بدیهی است برای دستیابی به عرض های مفید فوق نیاز به محل نصب مناسبی بوده که تجهیزات جانمایی گردد لذا بصورت ساده می توان به عرض نامی ۶۰ سانتیمتر افزوده نموده تا محل نصب مناسب از نظر عرضی تامین گردد. به عبارتی پله برقی با عرض نامی ۶۰، ۸۰ و ۱۰۰ سانتیمتر نیاز به فضایی معادل ۱۲۰، ۱۴۰ و ۱۶۰ سانتیمتر دارد. بدیهی است این مقدار فقط برای یک دستگاه بوده که می تواند رو به بالا یا رو به پایین مسافر را جانمایی نماید.

خرید پله برقی

در موارد خیلی خاص از تک پله برقی استفاده می گردد از اینرو عموم کارفرمایان برای هر مسیر به دو دستگاه پله برقی که یکی رو به بالا و یکی رو به پایین حرکت نموده نیاز دارند لذا لازم است عرض محل نصب نیز به ازای دو دستگاه در نظر گرفته شود.

پارامتر مهم دیگر شیب پله برقی است. اگر ارتفاع بالابری تا ۶ متر باشد امکان استفاده از شیب ۳۵ درجه مجاز می باشد اما برای ارتفاع بیشتر بایستی از شیب ۳۰ درجه استفاده نمود. لازم به ذکر است هرگاه مقدار حداکثر شیب گفته شود بدیهی است برای شیب های کمتر نیز شامل شده اما ساخت پله برقی با شیب های غیر معمول مانند ۳۳، ۳۱، ۲۸، ۲۵ و . . . با توجه به اینکه نیاز به تغییر خط تولید داشته و انجام محاسبات و تغییر متریال آن لازمه تغییرات ایجاد شده در شیب بوده از اینرو خیلی از برندها فقط شیبهای ۳۰ و ۳۵ را ارائه می نماید لذا لازم است با توجه به شرایط تولید که در تمام تولید کنندگان بین المللی شرایط یکسانی است توصیه می گردد از شیبهای خاص بدلیل هزینه های زیاد اجتناب گردد.

راهنمای خرید پله برقی

نوع دیگری از خانواده پله برقی که دارای سطح صاف یا شیبدار بوده را پیاده روی متحرک می نامند. این نوع تجهیزات با شیب ۱۲ درجه مناسب فروشگاههای زنجیره ای بوده و شیب صفر درجه آن نیز اغلب در فرودگاههای بزرگ استفاده می گردد.

تفاوت پله های برقی با شیب ۳۰ و ۳۵ درجه در فضای اشغالی آنها می باشد. یک پله برقی ۳۵ درجه با ارتفاع ۶ متر فضای ۲ متر کمتر از همان پله برقی با شیب ۳۰ درجه نیاز دارد. بدیهی است با توجه به امکان استفاده از فضای یاد شده برای کسب درآمد و استفاده بهینه تر، توصیه می گردد تا ارتفاع ۶ متر از شیب ۳۵ درجه استفاده شده و هزینه ای به میزان تقریبی ۱۵۰۰ دلار صرفه جویی گردد.

طبق تجربه تیم فروش اولیفت، بیشترین درخواست خرید پله برقی (۸۰٪ موارد) مربوط به پله برقی ۳۵ درجه و ارتفاع کمتر از ۶ متر می باشد از اینرو برای راحتی طراحی کارفرمایان گرامی، فرمول ذیل جهت محاسبه فضای اشغالی پیش بینی می گردد.

l_span=(1.428×h)+4905

مقدار lspan طول افقی مورد نیاز برای نصب پله برقی طبق نقشه ذیل می باشد. مقدار h نیز ارتفاع مورد نیاز برای نصب می باشد. نکته مهم : مجددا تاکید می گردد مقادیر فوق صرفا برای پله برقی ۳۵ درجه برندهای Hosting هاستینگ و Fuji فوجی صادق می باشد و برای سایر برندها و شیب ها مقتضی است از واحد فروش استعلام گردد.

راهنمای خرید پله برقی

به عنوان مثال برای پله برقی هاستینگ با ارتفاع ۵ متر شیب ۳۵ درجه و عرض ۸۰ سانتیمتر چه فضایی لازم می باشد ؟

پاسخ : عرض ۱۴۰ سانتیمتر برای هر دستگاه نیاز بوده و طول افقی نیز از فرمول ذیل محاسبه می شود :

l_span=(1.428×h)+4905=(1.428×۵۰۰۰)+۴۹۰۵=۱۲۰۴۵

نکته مهم در فرمول فوق لزوم جانمایی مقدار ارتفاع به mm بوده از اینرو طول افقی مورد نیاز ۱۲ متر و ۴۵ میلیمتر می باشد.

درخصوص نوع پله، پله برقی که آنرا Step نامند. دو نوع پله موجود بوده یکی از نوع استیل و دیگری از نوع آلومینیم است. لازم به ذکر است آلومینیم به روش دایکست تولید شده که از استحکام بسیاری برخوردار بوده اما استیل از ورق حالت داده شده بوده که استحکام کافی نداشته از اینرو نوع استیل فقط برای فضای داخلی و برای ترافیک کم مناسب بوده و نوع استیل ارزانتر از آلومینیم می باشد.

هندریل یا دستگیره پله برقی از اجزایی است که در قیمت نهایی موثر است. هندریل های چینی یک سوم قیمت نواع اتریشی آن بوده اما از طول عمر کمتری برخوردار می باشند. از نظر تنوع رنگ امروزه گزینه های بیشتری وجود داشته اما طبق تجربه نوع مشکی آن کمتر آلودگی را نمایش می دهد.

نکات خرید پله برقی

یکی از نکات مهم روش راه اندازی موتور می باشد. ۱۰ سال قبل اغلب تجهیزات از نوع راه اندازی ستاره مثلث استفاده می نمودند اما امروزه درصورت تجهیز پله برقی به تکنولوژی درایو ۳VF بیش از ۴۰٪ در برق مصرفی صرفه جویی خواهد بود.
مکانیزم های صرفه جویی انرژی دیگری نیز وجود داشته که در زمانهایی بدون مسافر نسبت به کاهش سرعت و یا توقف پله برقی اقدام نموده و به محض ورود مسافر آغاز به کار می نماید. لازم به ذکر است برای پایانه های مسافری نوع کاهش سرعت مناسب بوده و برای پاساژ و مجتمع تجاری نوع خاموش شو که به آن Stop & go نیز گویند گزینه بهتری می باشد.

با توجه به گزینه های انتخابی که در قیمت نهایی موثر بوده و نیز می تواند برای کارفرمایان گرامی منجر به صرفه جویی در هزینه اولیه خرید تجهیزات و نیز کاهش مصرف انرژی گردد توصیه می گردد با کارشناسان فروش شرکت اولیفت تماس حاصل فرمایید.