سیستم اضطراری آسانسور (black out)
سیستم اضطراری آسانسور (black out)

سیستم اضطراری آسانسور (black out)

همانطور که می‌دانید آسانسور بالابری است متحرک که از سال‌ها پیش به منظور جا به جایی آسان افراد و برخی از اجسام اختراع شده است. ممکن است شما جزو آن دسته از افرادی باشید که گیر کردن درون کابین آسانسور به دلیل وجود نقص فنی را تجربه کرده‌اید. گیر کردن در آسانسور یکی از اتفاقات ناگواری است که عده‌ای آن را تجربه کرده و بسیاری از افراد تنها در مورد آن چیزهایی شنیده‌اند. از این رو می‌خواهیم در این مطلب به سیستم نجات اضطراری آسانسور یا همان سیستم black out بپردازیم. چرا که به دلیل بکارگیری این سیستم نحوه نجات افرادی که درون آسانسور گیر کرده‌اند، نسبت به گذشته تغییراتی داشته است.

سیستم برق اضطراری آسانسور

در سال‌های گذشته کابین آسانسور با قطع برق میان طبقات متوقف می‌شد و برای خروج افراد از آسانسور حتما باید از افراد ماهر و متخصص کمک گرفته می‌شد. اما امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی بهره گیری از سیستم برق اضطراری آسانسور به عنوان یک راهکار مناسب جهت مقابله با این مشکل شناخته می‌شود.

سیستم برق اضطراری در تابلو فرمان قرار داشته و با قطع برق فعال می‌گردد. البته فاصله میان قطع برق و فعال شدن سیستم ممکن است چیزی حدود ۳۰ ثانیه به طول بی‌انجامد؛ اما پس از فعال شدن، کابین به صورت اتوماتیک به سمت نزدیک‌ترین طبقه حرکت کرده و پس از توقف و باز شدن درب آسانسور شخص قادر به خروج از آسانسور خواهد بود.

به این ترتیب دیگر برای خارج شدن از آسانسور در صورت نبود برق احتیاجی به کمک گرفتن از نیروی متخصص نبوده و با حفظ آرامش خود قادر به بیرون آمدن از کابین خواهید بود.

سیستم اضطراری آسانسور

سرویس و نگهداری سیستم برق اضطراری آسانسور

به طور معمول سرویس و نگهداری از آسانسور به صورت ماهانه انجام می‌گیرد تا از این طریق بتوان به افزایش طول عمر و کارایی مفید قطعات آسانسور کمک کرد. حین سرویس و نگهداری آسانسور اقدامات لازم برای بررسی سیستم برق اضطراری آسانسور نیز باید صورت پذیرد تا سلامت باتری تایید گردد. نحوه پی بردن به سلامت سیستم برق اضطراری آسانسور بسیار ساده است. به این صورت که سرویسکار منبع اصلی برق را هنگام حرکت آسانسور قطع کرده تا از عملکرد صحیح سیستم برق اضطراری اطمینان حاصل نماید.

بد نیست بدانید که انجام این کار دو سود به همراه دارد.  اولین سود طبیعتا به پی بردن وضعیت سلامت سیستم اضطراری مربوط بوده و دومین فایده آن نیز افزایش طول عمر باتری می‌باشد. چرا که قطع برق مسئله‌ای نیست که هر ماه اتفاق بیافتد و از این رو ممکن است تا ماه‌ها احتیاجی به استفاده از سیستم برق اضطراری نباشد که این موضوع با گذشت زمان باعث کاهش طول عمر باتری می‌گردد. در نتیجه با امتحان کردن آزمایشی این سیستم به صورت ماهانه طی روند سرویس و نگهداری آسانسور، با شارژ و دشارژ کردن باتری می‌توان به افزایش طول عمر آن کمک نمود.

سیستم اضطراری آسانسور (black out)

برق اضطراری برای آسانسورهای هیدرولیک

ممکن است پیش خودتان تصور کنید که تنها آسانسورهای کششی مجهز به سیستم برق اضطراری هستند. اما باید بگوییم که خیر چنین تصوری اشتباه بوده و آسانسورهای هیدرولیکی نیز مانند آسانسورهای کششی از این سیستم برخوردار می‌باشند. فقط از آنجایی که در آسانسورهای هیدرولیک به جای موتور گیرلس از جک و روغن به عنوان نیروی محرکه استفاده می‌شود، باتری اضطراری در صورت قطعی برق با نیرویی بسیار کم موجب حرکت کابین به سمت طبقه پایین می‌گردد.

بازرسی دقیق سیستم برق اضطراری

هنگام استفاده از سیستم برق اضطراری، سیستم مذکور تنها بعد از قطع برق قادر به حرکت کابین به سمت یکی از طبقات آن هم با سرعتی کنترل شده خواهد بود. نکته قابل توجه در این مورد این است که هنگام فعالیت سیستم برق اضطراری هیچ کدام از بخش‌های مدار سری ایمنی نباید از مدار خارج گردند. همچنین در انتها که کابین توقف می‌کند نیز باید امکان باز شدن درب‌ها مهیا باشد. توجه داشته باشید که در زمان قطع برق باید مانع از انجام عملکردهای خودکار آسانسور شد.

سیستم اضطراری برق آسانسور

سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم شما را با سیستم برق اضطراری آسانسور و نکات مهم در رابطه با آن آشنا کنیم. با توجه به آنچه که در این مقاله گفته شد، دانستیم که سیستم برق اضطراری یکی از مهمترین وظایف آسانسور را برعهده دارد. درست است که هر یک از قطعات و سیستم‌های موجود در آسانسور به نوبه خود نقش و وظیفه مهمی را به عهده داشته و در صورت ایجاد نقص فنی و هرگونه مشکل در هر کدام احتمال تحت الشعاع قرار گرفتن کار سایر اجزای آسانسور وجود دارد، اما سیستم برق اضطراری از این جهت اهمیت خودش را به عنوان یک بخش حیاتی نشان می‌دهد که هم در شرایط بحرانی باعث حفظ آرامش افراد گیر کرده درون کابین شده و هم اینکه کمک می‌کند تا برخلاف گذشته اشخاص به راحتی و بدون سختی در صورت نبود برق از آسانسور خارج گردند. به طور کلی این سیستم به حفظ سلامت جان افراد کمک کرده و از این رو وجود آن در هر آسانسوری ضروری به نظر می‌رسد.