موقع گیر کردن در آسانسور چکار کنیم؟
موقع گیر کردن در آسانسور چکار کنیم؟

موقع گیر کردن در آسانسور چکار کنیم؟

با گسترش زندگی شهری و روی آوردن مردم به آپارتمان‌نشینی استفاده از آسانسور گیرلس شدیدا رایج و با روزمره‌هایمان عجین شد. آسانسور و پله برقی فواید زیادی برای ما به همراه دارند. با این وجود پکیج آسانسور نیز همانند هر دستگاه دیگری می‌تواند دچار نقص فنی شده و مشکلاتی در عملکردش ایجاد شود. خرابی‌های آسانسور معمولا جزئی بوده و خطری به همراه ندارند و در سرویس کردن‌های ماهانه می‌توان آنها را برطرف نمود. اما برخی از خرابی‌های آسانسور مشکلاتی را بوجود می‌آورند که گاها می‌تواند برای سلامت افراد نیز خطرآفرین باشند. از جمله این خرابی‌ها می‌توان به گیر کردن آسانسور اشاره کرد. طبیعتا هیچکس انتظار گیر کردن در آسانسور را ندارد و از این رو زمانی که فرد با این اتفاق ناگوار مواجه می‌شود، دچار اضطراب و ترس شده و نمی‌داند که باید چه کند. به همین خاطر تصمیم داریم تا در مورد عکس العمل‌های صحیح در مواقع مواجهه با گیر کردن در آسانسور با شما صحبت کنیم.

گیر کردن در آسانسور

دلایل گیر کردن در آسانسور

ممکن است تصور کنید که گیر کردن آسانسور به اختلال در عملکرد موتور گیرلس مربوط می‌شود که چنین تصوری کاملا اشتباه است. بطور کلی گیر کردن آسانسور واکنشی است که این دستگاه به منظور محافظت از مسافران خود بروز می‌دهد. چون زمانی که ایرادی در سیستم حرکتی بوجود آید، تابلو فرمان با تسلطی که بر عملکرد سرعت و حرکت آسانسور دارد، موجب فعال شدن ترمز شده و در نتیجه کابین از حرکت باز خواهد ایستاد. به همین خاطر در مجموع جای نگرانی در خصوص این موضوع وجود نداشته و بهتر است که با افزایش آگاهی خود نسبت به دلایل ایست آسانسور در حین حرکت از ترس و استرس خود در چنین مواقعی بکاهید.

از جمله رایج‌ترین دلایل گیر کردن آسانسور می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

قطع منبع برق: قطع برق از جمله اتفاقات اجتناب ناپذیری است که هرازگاهی در هر ساختمانی پیش می‌آید. حال اگر زمانی که برق قطع می‌شود، فردی درون آسانسور باشد، طبیعتا قبل از آنکه به مقصد برسد با توقف ناگهانی آسانسور مواجه می‌شود. قطع برق می‌تواند ناشی از اختلالات موجود در ساختمان و یا شرکت باشد و یا به دلیل مشکلات طبیعی بروز دهد. دلیلش هرچه که باشد باید پیگیری شده و در صورت امکان در اولین فرصت رفع شود تا آسانسور از آن حالت خارج گردد. برای اطلاعات بیشتر می توانید به مطلب نکات ضروری که هنگام قطعی برق در آسانسور باید رعایت کنیم! مراجعه کنید.

گیر کردن در آسانسور

اهمیت ندادن به استانداردهای آسانسور: هر آسانسوری بسته به وضعیت خود در شرایط استاندارد دارای ظرفیت مشخصی است. حال اگر افراد بی توجه به این مسئله به هر نحوی باعث تحمیل بار اضافی به آسانسور شوند، دستگاه به مرور زمان دچار آسیب شده و اختلالاتی در عملکرد آن ایجاد می‌شود. زمانی که سیستم آسانسور دچار مشکل شود، بدیهی است که با خرابی‌هایی نظیر گیر کردن آن مواجه شویم.

نقص الکتریکی و مکانیکی: همانطور که در ابتدای مطلب نیز اشاره کردیم، آسانسور وسیله‌ای است که دچار خرابی‌های جزئی و بزرگ شده و جهت رفع آنها باید اقدام کرد. به دنبال بروز خرابی‌های الکتریکی و مکانیکی آن در حین حرکت کابین متوقف خواهد شد.

هنگام گیر کردن در آسانسور چه کنیم؟

بسیاری از افراد هنگام مواجه شدن با این اتفاق غیر منتظره، بخصوص آنهایی که فوبیای قرار گرفتن در فضاهای بسته و کوچک را دارند، دچار ترس و وحشت از آسانسور شده و نمی‌دانند چه کنند. در چنین شرایطی افکاری همچون اتمام اکسیژن و سقوط ناگهانی کابین به ذهن هجوم می‌آورد. باید بگوییم که عاقلانه‌ترین کار در این وضعیت حفظ خونسردی و آرامش است. چون هم اکسیژن بقدر کافی به کابین راه پیدا می‌کند و هم اینکه به دلیل مجهز بودن آسانسور به سیستم مکانیکی، سیم بکسل‌های قوی و در نهایت‌ ترمزهای پاراشوت مانع از سقوط و پرت شدن کابین آسانسور می‌شود.

پس از آنکه آرامشتان را بدست آوردید و بر موقعیتتان مسلط شدید، می‌توانید با استفاده از فشردن دکمه زنگ خطر و پیچیدن صدای زنگ در ساختمان افراد را از شرایط خود مطلع کنید تا به کمکتان بیایند. همچنین فشردن دکمه باز شدن درب می‌تواند کمک کننده باشد. چون در برخی مواقع با زدن این دکمه درب آسانسور باز شده و در صورت نزدیک بودن به طبقه می‌توانید از کابین آسانسور خارج شوید.

در مواقعی که فشردن زنگ خطر کمکی به شما نکند، می‌توانید از تلفن همراهتان برای تماس گرفتن با افراد ساختمان و یا آتش نشانی استفاده کنید. ولی در صورت آنتن ندادن هم جای نگرانی وجود ندارد؛ می‌توانید با کوبیدن در و یا فریاد زدن توجه افراد ساختمان را به خود جلب کنید.

نکاتی برای افراد بیرون از آسانسور

  • حفظ آرامش جهت کمک رسانی به افراد گیر کرده در آسانسور
  • کسب اطلاعات در خصوص سلامتی فرد و آگاهی یافتن نسبت به اینکه آیا شخص به بیماری خاصی مبتلا است یا خیر
  • تماس گرفتن با اورژانس در شرایطی که فرد به دلیل ترس یا بیماری از هوش رفته باشد
  • اطمینان حاصل کردن از توقف کامل کابین با طبقه هم‌تراز و باز کردن درب آسانسور از طریق کلید اضطراری جهت بیرون آوردن افراد
  • تماس گرفتن با آتش نشانی در صورت گیر کردن کابین بین طبقات