چطور با طراحی پله برقی، ظاهر پروژه خود را مدرن تر کنید؟
پله برقیها علاوه بر اینکه وسیلهای ضروری برای جابجایی افراد زیادی میان طبقات مختلف در ساختمانهای تجاری، اماکن عمومی و مراکز خرید هستند، به یکی از عناصر اصلی پروژهها تبدیل شدهاند. به طوری که با انتخاب و طراحی استاندارد و مدرن میتوان ظاهر و کارایی فضا را به حد قابل توجهی ارتقا داد. امروزه به لطف متریال جدید، طراحان و مجریان پله برقیها در ایجاد و اجرای مدلهای جدید محدودیتی ندارند. با ما همراه باشید تا نکات و ترفندهای مهم طراحی پله برقی متناسب با پروژههای مدرن و عوامل مهم در این فرایند را بررسی کنیم.
نقش پله برقی در ظاهر پروژه
در راستای پاسخ با اینکه چگونه با طراحی پله برقی، ظاهر پروژه خود را مدرن تر کنیم؟ بهتر است تاریخچه و نقش پله برقی در معماری و ظاهر بنا تا حدودی مورد بررسی قرار بگیرد. پله برقیها سابقه نسبتا طولانی در معماری دارند به طوری که تاریخ استفاده از آنها به اواخر قرن نوزده میلادی بازمیگردد. اگرچه این سیستم جابجایی در ساختمان را تسهیل میکند اما یک المان و بخش مهم در زیبایی شناسی پروژه به شمار میآید. به طور مثال استفاده نمادین از پله برقی در متروی پاریس، ترکیب مدرنیته و معماری با یکدیگر است. معماران و مهندسان به این نکته پی بردهاند و از این پتانسیل برای بهبود و ارتقا جلوه و جذابیت ساختمان بهره میگیرند.
پله برقیها به طور معمول در بخش ورودی ساختمان و بنا قرار میگیرند و در همان بدو ورود روی ذهن مخاطب تاثیر میگذارند. از سوی دیگر میدانیم که این سیستم بخش قابل توجهی از فضا را دربرمیگیرد که روی زیبایی و جلوه بصری آن تاثیر قابل توجهی دارد. بنابراین طراحان با علم به این مورد با طراحی و انتخاب اصولی متریال پله برقی میتوانند ساختمان مدنظر را به طور قابل توجهی شیک و مدرن نمایند.
عوامل مهم در طراحی پله برقی مدرن
پله برقیها از نظر ابعاد، متریال، مدل و نوع دارای انواع مختلفی هستند که هر یک برای موقعیت و بنای خاصی قابل استفاده هستند. با توجه به تاثیر غیرقابل انکار آسانسورها و پله برقیها در ظاهر ساختمان، تجربه کاربران و در نتیجه ارزش پروژه، طراحی حرفهای آنها در کسب نتیجه مطلوب امری بدیهی است. رعایت اصول و نکات مشخصی در تناسب بیشتر پله برقی با ساختمان و مدرن شدن پروژه موثر واقع میشوند که مهمترین آنها شامل موارد زیر هستند:
سبک معماری
معماری سبکهای مختلفی دارد که به کلی شامل مدرن و مینیمال، سنتی و کلاسیک و صنعتی است که در اینجا سبک مدرن مدنظر است. تناسب طرح کلی و ساختار پله برقی با معماری مدرن سبب ایجاد توازن و هماهنگی در ساختمان شده و ظاهری به روز به آن میبخشد. سبک مدرن با خطوط صاف و یکدست، رنگهای خنثی، متریال جدید و سادگی عجین شده بنابراین توجه به این نکته در طراحی ضروری است. در واقع مدرنیته یعنی ظرافت و کارایی در اوج سادگی که درمورد پله برقی هم صدق میکند. البته که طراحی هوشمندانه پله برقی و رعایت تناسب آن با سایر سبکها به نوعی سبب شیک و به روز شدن بنا میشود.
موقعیت مکانی پله برقی
موقعیت مکانی پله برقی یکی از مولفههای مهم در مدرن جلوه دادن بنا است که هر یک طرح و متریال خاص خود را میطلبد. برای سیستمهای فضای باز و بیرون ساختمان باید علاوه بر طرح مینیمال و جدید، با استحکام و دوام در برابر عوامل محیطی توجه شود. در حالی که برای سیستم درون ساختمام میتوان سبکهای خلاقانه طراحی کرد. البته رعایت تناسب طرح کلی و متریال با سایر المانهای درونی و بیرونی سازه در هر دو مورد ضروری است.
شکل ظاهری در طراحی پله برقی مدرن
شکل ظاهری پله برقی نقش بسزایی در زیبایی و مدرن شدن فضا ایفا میکند بنابراین طراحی آن با الهام از اشکال هندسی معماری مدرن از اصول ضروری انجام پروژه است. در پله برقیهای مدرن خبری از پیچیدگیهای ظاهری و تزئینات اضافی نیست و با استفاده از خطوط منحنی و ساده طرحی مدرن و در عین حال جذاب به دست میآید. استفاده از ابزارهای طراحی جدید کار را برای طراحان آسان کرده و اجرای ایدههای آنان را مقدور میکند.
متریال مدرن و به روز
طبیعتا جنس متریال اجزای به کار رفته در پله برقی مدرن باید با سبک آن هماهنگ باشند. به طور مثال پانلهای شیشهای، پلههای فلزی سبک، هندریل ظریف و شیک، استفاده از فلزات سبک و مقاوم مثل آلومینیوم و فولاد در کنار متریال کامپوزیتی ظاهری مدرن و در عین حال بادوام به سیستم میبخشند. در واقع هرچقدر که طرح مدرن و نو باشد بدون رعایت این موارد نمیتوان به هدف رسید.
تجهیزات و امکانات مدرن
یک پله برقی مدرن با استفاده از تجهیزات و امکانات نوین و هوشمند تکمیل شده و کارایی مطلوبی خواهد داشت. علاوه بر تابلو فرمان، موتور و سیستم توقف نوین میتوان با استفاده از هندریل ارگونومیک، سیستمهای هشدار و توقف به روز، نمایشگرهای LCD و مانیتورینگ، پلههای شکیل و جدید جذابیت ظاهری و کارایی سیستم در پروژه را افزایش داد.
نورپردازی حرفهای
نورپردازی اصولی یکی از مولفههای مهم در پله برقیهای مدرن محسوب میشود که با تجهیزات و لامپهای جدید آسان شده است. استفاده از لامپهای خطی LED، لامپ و نورهای رنگی و نور مخفی به صورت حرفهای علاوه بر روشن کردن پلهها، فضا را مدرن میکند. البته که در تعبیه نورهای رنگی و نور مخفی باید نهایت دقت و ظرافت را به خرج داد تا نتیجهای مقبول و زیبا به دست بیاید.
توجه به جزئیات برای مدرن کردن پله برقی
جزئیات در پروژههای آسانسور و پله برقی اهمیت زیادی دارند و با انتخاب هوشمندانه آنها، کارایی و ظرافت سیستم بیش از پیش میشود. این نکات جزیی شامل رعایت تناسب رنگ و جنس اجزای به کار رفته، طراحی اصولی هندریل متناسب با طرح کلی و سایر بخشهای قابل مشاهده سیستم، ابعاد ظریف و کاربردی هستند. لازم به ذکر است استفاده بجا و کم از تزئینات فوت کوزه گری سبک مدرن محسوب میشود.
سخن پایانی
با توجه به مدرن شدن ساختمانها و مراکز تجاری، مسکونی و درمانی، طراحی و نصب پله برقیهای مدرن و کاربردی به مشغله بسیاری از افراد بدل شده است. ازاینرو مطلب فوق از اولیفت را صرف پاسخ به اینکه چگونه با طراحی پله برقی، پروژهای مدرن داشته باشیم؟ کردهایم. پله برقیهای مدرن به طور کلی ترکیبی از فناوری، سادگی و کارایی هستند که باید توسط متخصصان امر، طراحی شوند.