سیستم ذخیره انرژی آسانسور (LEST)
سیستم ذخیره انرژی آسانسور (LEST)

سیستم ذخیره انرژی آسانسور (LEST)

سیستم ذخیره انرژی آسانسور همانطور که از نامش می‌توان حدس زد، فرآیندی است که طی آن می‌توان انرژی موجود در آسانسور را ذخیره کرد و در مواقع لزوم آن را بکار گرفت. طبیعتا آسانسورها در چنین حالتی حکم باتری‌های گرانشی داشته که می‌توان از آنها در شرایط ویژه استفاده نمود. چنانچه مایل هستید در مورد ساختار و نحوه کار این سیستم اطلاعاتی بدست آورید، در ادامه همراه ما باشید.

امکان ذخیره انرژی آسانسور

وجود انرژی‌های تجدیدپذیر از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و خوشبختانه پیشرفت علم و تکنولوژی باعث شده تا به این مسئله مهم در صنایع مختلف دست پیدا کنیم. به عنوان مثال استفاده از آسانسور به خصوص در برج‌ها و ساختمان‌های بلند به دلیل استفاده روزمره انرژی زیادی را مصرف می‌کند. پس چه بهتر که بتوان بخشی از این انرژی را ذخیره کرد. سیستم ذخیره انرژی آسانسور سیستمی است که از طریق آن و بوسیله موتور آسانسور که خود تحت کنترل تابلو فرمان می‌باشد، می‌توان از اتلاف انرژی در این تجهیزات جلوگیری کرد و به انرژی تجدیدپذیر دست یافت.

سیستم ذخیره انرژی در آسانسور

طبق گفته محققان اتریشی آسانسورها هنگام حمل بارهای سنگین و حرکت به سمت بالا انرژی اضافی تولید می‌کنند که سیستم ذخیره انرژی آسانسور آن بخش از انرژی تولید شده اضافی را بصورت انرژی نهفته تجدیدپذیر ذخیره کرده تا بعدها بتوان از آن استفاده نمود. در انتها با استفاده از نیروی گرانش برای حرکت نوعی دینام به شکل آزاد درآمده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آسانسورهای مجهز به این سیستم حین حرکت به سمت پایین به کمک سیستم‌های ترمز حرکت کرده و انرژی قابل توجهی را ذخیره می‌کنند. به همین خاطر از سیستم ذخیره انرژی آسانسور تحت عنوان مولد تولیدکننده برق نیز یاد می‌شود.

ساختار سیستم ذخیره انرژی آسانسور

ساختار سیستم ذخیره انرژی آسانسور به نحوی است که طی آن در فصل تابستان یک تن انرژی ذخیره شده و بعدها یعنی در زمستان به مرور این انرژی آزاد می‌شود. باید توجه داشت که مقدار ذخیره انرژی در این سیستم بیشتر از یک تن نخواهد بود و در نتیجه برای مصارف انرژی در حجم‌های بسیار زیاد و گسترده بکار نمی‌رود.

در این میان ممکن است پیش خود تصور کنید که سیستم ذخیره انرژی تنها به آسانسورهای جدید با تکنولوژی روز اختصاص داشته و در آسانسورهای به نسبت قدیمی‌تر نمی‌توان این سیستم را پیاده سازی کرد. باید بگوییم که در صورت استفاده از تجهیزات بروز در آسانسورهای قدیمی و تطابق وضعیت آنها با آسانسورهای جدید می‌توان از سیستم ذخیره انرژی در آنها نیز استفاده نمود.

همچنین از آنجایی که برای قرارگیری اشیای این سیستم به فضای بخصوصی نیاز است، این امکان وجود دارد که وزنه‌های سنگینی را که در ذخیره انرژی توسط این سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرند، در بخش‌های خالی ساختمان و یا راهروهای آن قرار داد. لازم به ذکر است که اقدامات لازم برای حرکت و جا به جایی این وزنه‌ها به کمک ربات‌ها و کاملا خودکار انجام می‌شود.

سیستم ذخیره انرژی

نحوه کار سیستم ذخیره انرژی

در رابطه با نحوه کار سیستم ذخیره انرژی آسانسور باید گفت که این سیستم از لحظات خاموش بودن آسانسور و در صورت وجود انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده می‌کند تا اشیا و یا وزنه‌های سنگین را از طبقات پایین به سمت طبقات بالا جا به جا نماید. در مواقعی که نیاز به مصرف انرژی باشد نیز عکس این حرکت اتفاق می‌افتد. یعنی برای استفاده از انرژی اقلام سنگین ذکر شده را از بالا به سمت پایین انتقال می‌دهد.

ذخیره انرژی در آسانسور

کلام آخر

در این مطلب سعی کردیم تا شما را با سازوکار سیستم ذخیره انرژی آسانسور آشنا کنیم. در مجموع صنعت آسانسور روز به روز در حال پیشرفت و تکامل است. همانطور که آسانسور گیرلس با وجود موتور گیرلس خود نسل پیشرفته آسانسورهای گیربکس دار با کارایی بهتر محسوب شدند، در سایر بخش‌های مربوط به این تجهیزات نیز پیشرفت‌هایی در حال وقوع است. استفاده از انرژی سبز در آسانسور و همچنین سیستم ذخیره انرژی آسانسور به عنوان یکی از دستاوردهای تکنولوژی در صنعت آسانسور نکات مثبت زیادی را در خود گنجانده که از جمله آنها می‌توان به کاهش هزینه‌ها اشاره کرد.

به گونه‌ای که طبق بررسی‌های انجام شده توسط محققان گفته می‌شود که برای ذخیره انرژی بوسیله این سیستم تنها به چیزی حدود ۲۱ الی ۱۳۰ دلار نیاز خواهد بود که البته ارتفاع ساختمان نیز در این مسئله دخیل است. به همین خاطر سیستم ذخیره انرژی آسانسور نسبت به سایر رقبای خود که هزینه‌های بیشتری را در پی دارند، مورد توجه بیشتری قرار می‌گیرد.