کاربرد شیارهای کف پله برقی و استاندارد استپ پله برقی
کاربرد شیارهای کف پله برقی و استاندارد استپ پله برقی

کاربرد شیارهای کف پله برقی و استاندارد استپ پله برقی

از گذشته تا به امروز وسایل و تجهیزات متعددی بوده‌اند که به مرور زمان تغییراتی در ساختارشان صورت گرفته و کارایی و بازده‌شان افزایش یافته است. از جمله این تجهیزات می‌توان به پله برقی اشاره کرد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که در زمان‌های قدیم یعنی هنگامی که پله برقی پس از طراحی اولیه به مرحله اجرایی درآمده بود، استپ‌ها یا همان پله‌ها از جنس چوب ساخته می‌شدند.

بدیهی است که مشکلات زیادی همچون آتش سوزی، فرسودگی و… به دنبال این طرح بود و طبیعتا باید از مواد بهتری برای ساخت استپ‌ها استفاده می‌شد. به همین خاطر سازندگان پله برقی فولاد که جنس سختی داشت و در معرض خطر آتش سوزی قرار نمی‌گرفت را جایگزین چوب کردند تا در نهایت پله برقی‌ها به شکل رایج امروزی مورد استفاده قرار گیرند.

نکته‌ای که در این میان باید به آن توجه داشت این است که ملاک‌های مختلفی در ساخت یک پله برقی دخیل بوده و جنس استپ تنها معیار مورد نظر نمی‌باشد. از این رو تصمیم گرفته‌ایم که در این مطلب به کاربرد شیارهای کف پله برقی و سایر نکاتی که در ساخت آن مورد توجه قرار می‌گیرد، اشاره کنیم. چنانچه مایلید که در رابطه با این موضوع اطلاعات تازه‌ای بدست آورید، در ادامه همراه ما باشید.

کاربرد شیارهای کف پله برقی چیست؟

حتما با هر بار استفاده از پله برقی متوجه شیارهایی بر روی سطح هر استپ شده‌اید. حال سوالی که پیش می‌آید این است که چرا استپ‌های پله برقی برخلاف پلکان عادی باید دارای شیارهایی باشند و اصلا کاربردشان چیست؟ در راستای پاسخ به این سوال باید بگوییم که این شیارها به منظور جلوگیری از لیز خوردن افراد و یا اجسام قرار گرفته بر روی آنها ساخته شده و با عمق ۱۰ میلی متری خود اجازه باقی ماندن مایعات بر روی سطح استپ‌ها را نمی‌دهند. تصورش را کنید که پله برقی‌ها فاقد این شیارها بودند و آب یا آبمیوه‌ای بر روی استپ‌ها می‌ریخت؛ در این صورت هم احتمال لیز خوردن افراد افزایش می‌یافت و هم اینکه آلودگی ناشی از ریخته شدن آن مایع برجا می‌ماند.

استپ و شیارهای کف پله برقی

استپ و شیارهای کف پله برقی

منظور از استپ پله برقی همان پله‌هایی است که افراد بر روی آنها قرار گرفته و از طریق آنها جا به جا می‌شوند. بنابراین در طراحی و ساخت این استپ‌ها باید استانداردها و نکات ایمنی مختلفی را رعایت کرد تا افراد حین استفاده از آن با مشکلی مواجه نشده و آسیب نبینند. از جمله این استانداردها می‌توان به شیارهای کف پله برقی اشاره کرد که همانطور در بالا به آن اشاره کردیم، جهت لیز نخوردن افراد ایجاد می‌شوند.

نکات مهم در ساخت استپ و شیارهای کف پله برقی

اولین نکته مهمی که در خصوص ساخت استپ می‌توان به آن اشاره کرد، مورد آزمایش قرار دادن انحراف استپ با وارد کردن نیروی عمودی ۳۰۰ نیوتونی می‌باشد. طی این آزمایش انحراف نباید بیشتر از ۴ میلی متر باشد و نیروی وارده باعث ایجاد تغییر شکل در استپ شود.

همچنین آزمایش دیگری به نام آزمون مقاومت داینامیکی نیز انجام می‌شود که طی آن باری حدود ۵۰۰ الی ۳۰۰۰ نیوتون و با فرکانس حدودی ۵ تا ۲۰ هرتز در حداکثر شیبی که در نظر گرفته شده اعمال گردیده و نتایج باید همچون آزمایش قبلی باشند.

دیواره‌های عمودی هر یک از استپ‌ها باید به شکلی عاج دار طراحی و ساخته شوند.

شیارها باید دارای عمق ۱۰ میلی متر باشند.

پهنای هر یک از شیارها باید از ۵ تا ۷ میلی متر باشد.

پهنای لبه شیارها باید ۵/۲ الی ۵ میلی متر باشد.

استپ و شیارهای کف پله برقی

استاندارد استپ‌های پله برقی

استاندارد استپ‌های پله برقی بصورت خلاصه شامل موارد زیر می‌شود:

  • ایجاد شیارهایی در کف استپ‌ها
  • هم جهت بودن شیارها با جهت حرکت پله برقی
  • عدم ایجاد اصطکاک هنگام برخورد با بخش پایینی و انتهایی پله
  • اهمیت قائل شدن در انتخاب جنس و طریقه اتصال محوری (Axle)

مهمترین نکات در خصوص طراحی و ساخت استپ‌ها

علاوه بر موارد گفته شده در فوق در ادامه به برخی دیگر از نکات در خصوص طراحی و ساخت استپ‌ها اشاره می‌کنیم:

  • عرض استپ باید دارای اندازه‌ای حدود ۵۸ تا ۱۱۰ سانتی متر باشد.
  • هر استپ نباید ارتفاعی بیش از ۲۴ سانتی متر داشته باشد.
  • حداقل عمق در نظر گرفته شده برای استپ باید ۳۸ سانتی متر باشد و این اندازه نباید کمتر از این مقدار گردد.

سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم شما را با کاربرد شیارهای کف پله برقی و نکات مربوط به ساخت آن آشنا کنیم. با توجه به مطالب گفته شده دریافتید که رعایت استانداردها و استفاده از متریال باکیفیت در حفظ ایمنی و کارایی بالای پله برقی تاثیر بسزایی دارد. از این رو توصیه ما به شما این است که برای اطمینان حاصل کردن از بابت پله‌هایی ایمن به شرکت اولیفت اعتماد کنید. شرکت اولیفت که از تامین کنندگان بزرگ پکیج آسانسور و پله برقی می‌باشد، با انتخاب دقیق محصولات باکیفیت ایرانی و خارجی سعی بر آن دارد تا بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه دهد. چنانچه نیاز به تعویض تابلو فرمان و یا سایر قطعات آسانسور دارید، می‌توانید با شماره گیری ۰۲۱۹۱۰۰۴۰۰۹ ارتباط خود را با کارشناسان اولیفت برقرار کرده و خدمات خوبی از ایشان دریافت نمایید.