مهم ترین خطاهای نصابان آسانسور
آسانسورها به طور مستقیم با جان انسانها سروکار دارند و تامین امنیت آنها امری ضروری است. ازاینرو استانداردهای خاصی برای نصب و راه اندازی آسانسورها تعیین شدهاند تا ایمنی و کارایی سیستم بهبود یابد. اما در این میان خطاهای نصابان و عدم توجه کافی آنها به استانداردها سبب اشکال در آسانسورها میشود. گاهی که نصابها از تخصص کافی برخوردار نیستند، علاوه بر عدم رعایت استانداردهای معین، کم کاری های دیگری هم انجام میدهند. در راستای کاهش این خطاها و آگاهی بیشتر کاربران و نصابها این مطلب را به بررسی مهم ترین خطاهای نصابان آسانسور اختصاص میدهیم.
خطاهای مهم نصابان آسانسور
امروزه که نصب آسانسور در ساختمانهای بیش از سه طبقه اجباری شده است، استانداردهای خاصی برای نصب و راه انداری این سیستم تعیین شدهاند. وظیفه شرکتهای نصب آسانسور، توجه به استانداردها و نصب اصولی سیستم برای عملکرد مطلوب است. اما برخلاف تاکیدهای فراوان همواره شاهد خطای نصابان آسانسور مثل عدم تطابق چاه با آسانسور، نصب غیراصولی دربها و … هستیم که خطرآفرین است. بنابراین سپردن کار به شرکتهای نصب حرفهای و معتبر از بروز خطا و اشکال در آسانسور پیشگیری میکند.
عدم تطابق چاه آسانسور؛ خطای رایج نصابان آسانسور
چاه آسانسور نقش اساسی در نصب اصولی کابین، ریل، وزنهها و … دارد؛ بنابراین باید برای نصب کاملا آماده و مناسب باشد. از خطاهای رایج نصابان آسانسور درمورد چاه، عدم تطابق اندازه چاه، آماده نبودن دیوارهها و عدم پایداری مکانیکی هستند. دیوارهها باید به خوبی پوشش داده شده و فاقد مواد اشتعال زا و خطرناک باشند. همچنین استحکام و مقاومت آن در گذر زمان باید تایید شود که برخی از نصابان نسبت به خطر آن بی توجه هستند.
لوله و سیمهای غیر استاندارد در چاه آسانسور
فضای چاه، محل اختصاصی نصب آسانسور و متعلقات آن است و باید فاقد هر گونه سیم، کابل و لوله اضافی باشد. متاسفانه برخی از نصابهای آسانسور نسبت به این مسئله بی توجه بوده و از کنار لولهها و سیمهای اضافی موجود در چاه بی اهمیت میگذرند. نصابهای حرفهای برای پیشگیری از بروز نقص و مشکل در آسانسور به این مورد حساسیت نشان داده و از عبور لولههای غیرمرتبط در چاه آسانسور جلوگیری میکنند.
نداشتن گواهی مونتاژ معتبر
اخذ گواهی مونتاژ، لازمه فعالیت نصابان آسانسور است که برخی شرکتها بدون این مدرک به نصب و راه اندازی سیستمهای بالابر مشغول هستند. برای دریافت گواهی مونتاژ، تمام قوانین و استانداردها و نکات مهم در نصب به افراد آموزش داده میشوند. بنابراین دریافت این گواهی توسط شرکت نصب نشان دهنده تسلط و توانایی نصابان آن به پروسه نصب آسانسور است. اخذ این مدرک تا حد امکان از بروز خطا و نقص در مونتاژ و راه اندازی سیستم پیشگیری میکند.
نصب چراغ در مسیر چاه آسانسور
یکی دیگر از مهم ترین خطاهای نصابان آسانسور که بسیار شاهد آن هستیم، نصب چراغ نامناسب در مسیر آسانسور است. در حالی که روشنایی چاه باید با استفاده از یک منبع دائمی و یک لامپ مخصوص روی کابین تامین شود. بنابراین هیچ لامپ و سیم اضافهای نباید در مسیر کابین آسانسور نصب شود تا امنیت مسافران به خوبی فراهم شود.
نصب غیراصولی درب آسانسور
درب آسانسور یکی از قسمتهای مهم کابین و طبقات است که در صورت نصب غیراصولی در گذر زمان تغییر شکل میدهد. علت این امر علاوه بر جنس و کیفیت درب، معمولا به خطای نصابها در هنگام نصب مربوط میشود. بدین صورت که نصابها استانداردهای لازم در نصب درب را رعایت نکرده و خرابیهای احتمالی را به طراحی کابین نسبت میدهند. این خطاها شامل باز و بسته نشدن اصولی دربها، اختلال در سرعت عمل دربها و ایجاد سروصدای اضافی هستند.
خطاهای رایج نصابان در موتور آسانسور
اگرچه موتور آسانسور تقریبا به طور آماده به محل نصب منتقل میشود اما تنظیم بلبرینگ، بررسی گیربکس و نصب سایر قطعات موتورخانه برعهده نصابها است. یکی از خطاهای رایج در این زمینه، نقص در بلبرینگ است که باید توسط نصابها رفع و بررسی شود. همچنین موتور باید به خوبی در محل محکم شود تا از ایجاد سر و صدای اضافی جلوگیری شود.
استفاده از شیشه و آینه غیراستاندارد
شیشهها و آینهها از اجزای اصلی کابین آسانسورها هستند که علاوه بر جلوه بصری در ایمنی مسافران هم نقش بسزایی دارند. یکی از خطاهای نصابان آسانسورها، استفاده از شیشه و آینههای معمولی در کابین است که اغلب مواقع خطرساز میشود. قطر و ضخامت آینه و شیشههای مخصوص آسانسورها بیشتر از انواع معمولی است و باید با رعایت نکات ایمنی نصب شوند.
تنظیم نادرست درایو و تابلو فرمان
تنظیم صحیح درایو روی عملکرد مطلوب قطعات و اجزای موتور موثر است که برخی از نصابها با عدم توجه به آن زمینه بروز نقص در سیستم را فراهم میکنند. یکی دیگر از خطاهای نصابان، راه اندازی نادرست تابلو فرمان و بخشهای مختلف آن است که کار تمام اجزا را تحت تاثیر قرار میدهد. بنابراین نصاب باید علاوه بر نصب و راه اندازی، به قسمتهای مختلف تابلو فرمان تسلط داشته باشد.
وجود حفره و سوراخ در چاه آسانسور
پس از نصب کابین و راه اندازی آسانسور بجز درب کابین، نباید هیچ سوراخ و دریچهی بازی در چاه آسانسور وجود داشته باشد. متاسفانه برخی از نصابها به این مورد بی توجه هستند که در گذر زمان خطرساز میشود.
راهکار پیشگیری از خطاهای نصابان آسانسور
حالا که از خطاهای رایج نصابان آسانسور مطالع شدیم، برای پیشگیری از وقوع این اشکالات در کار چه کنیم؟ اولین گام در کاهش خطاها و مشکلات پس از آن، سپردن کار به نصابهای حرفهای شرکتهای معتبر دارای گواهی معتبر است. علاوه بر این کمک از کارشناس متخصص در این حوزه به کاهش خطاها کمک میکند. در کنار همه اینها نظارت فرد آگاه بر پروسه نصب، کاری هوشمندانه است. البته که تکنسینهای مجرب با تسلط بر کار، استانداردهای لازم را به خوبی رعایت میکنند.
سخن پایانی
بروز خطا در هنگام نصب آسانسور علاوه بر خطرساز بودن، سبب عدم تایید بازرس شهرداری شده و پروسه بهره برداری را عقب میاندازد. بنابراین برای جلوگیری از خطاهای نصابان آسانسور بهتر است همان ابتدا از یک شرکت معتبر آسانسور برای نصب و اورهال کمک بگیرید. اولیفت به عنوان دپارتمان تخصصی حوزه آسانسور و پله برقی دارای تیم نصب و تعمیر ماهر و متخصصی است که تمام استانداردها را رعایت میکنند.