تیونینگ موتور گیرلس آسانسور
تیونینگ موتور گیرلس آسانسور

تیونینگ موتور گیرلس آسانسور

موتور آسانسورهای گیربکس و گیرلس طی یک سری مراحل خاص تنظیم و راه اندازی می‌شوند که تیونینگ و رویزیون جزء آن‌ها به شمار می‌آیند. تیونینگ موتور گیرلس آسانسور یکی از اقدامات ضروری پیش از راه اندازی آسانسور است که به کمک درایو مخصوص توسط افراد متخصص انجام می‌شود. این فرآیند در نهایت منجر به هماهنگی اجزای موتور با اینورتر، تابلو فرمان و کل سیستم می‌شود. با ما همراه باشید تا در ادامه نحوه انجام تیونینگ و ضرورت آن در موتور گیرلس را بررسی کنیم.

تیونینگ موتور آسانسور چیست؟

تیونینگ ( Tuning ) در لغت یعنی تنظیم کردن است و در مکانیک به معنی تنظیم و بالانس کردن موتور برای حداکثر کارایی است. تیونینگ موتور گیرلس آسانسور نیز اقدامی در جهت بهینه سازی موتور بدون ایجاد تغییرات دیگر است. همانطور که مشخص است تیونینگ در موتور گیرلس فاقد گیربکس موجب بهبود وضعیت خروجی، توان، گشتاور و راندمان سوخت سیستم می‌شود.

این فرایند پیش از رویزیون موتور برای اعمال تنظیمات جدید در سیستم برای ست کردن موتور با درایو‌ها انجام می‌شود. تیون در انواع مختلف قابل اجرا است و تعیین آن پیش از اقدام امری هوشمندانه است. به طور مثال در تیون چرخشی، باید بار روی شفت موتور حذف شود در حالی که برای تیون ایستا، ضرورتی برای حذف بار نیست.

مراحل تیونینگ موتور گیرلس آسانسور

تنظیم و هماهنگی اجزای آسانسورها با هم از گام‌های مهم در فرایند نصب و راه اندازی است که تیونینگ هم در همین حین انجام می‌شود. هماهنگ کردن موتور با تابلو فرمان آسانسور و درایوهای گوناگون طی تیون صورت می‌گیرد که باید توسط افراد ماهر و مجرب انجام شود. بدین منظور ابتدا آسانسور را خاموش کرده و تنظیمات موتور و تابلو فرمان از خودکار به دستی تغییر می‌کند.

وارد کردن اطلاعات موتور اعم از سرعت، ولتاژ و جریان نامی در درایو یکی از مراحل تیون کردن است. برخی از درایوها فاقد قابلیت تیونینگ هستند. در حالی که نوعی از درایوهای بیسیک تیونینگ و نوعی دیگر به طور اتوماتیک تنظیم می‌شوند. پس از انجام تنظیمات و اتمام فرایند موتور را روشن کرده و فعالیت آن مورد بررسی قرار می‌گیرد.

تیونینگ موتور گیرلس آسانسور

نکات مهم در تیونینگ موتور گیرلس

تیونینگ موتور گیرلس آسانسور فرایندی تخصصی است که عملکرد موتور و کل سیستم را تحت تاثیر قرار می‌دهد بنابراین باید با رعایت استانداردها انجام شود. هدف تیون موتور، ست کردن و شناساندن آن به درایو و اینورتر است. در حالی که تیون کردن آفست انکودر یعنی مشخص کردن جایگاه و موقعیت روتور به استاتور و همچنین موقعیت زوایای صفر انکودر و روتور به یکدیگر است.

چنانچه وضعیت روتور توسط اینورتر تشخیص داده نشود، عملکرد موتور دچار مشکل می‌شود. این وضعیت که در نتیجه تیون نشدن رخ می‌دهد؛ گشتاور موتور را تحت تاثیر قرار داده و گاهی سبب حرکت ناایمن کابین آسانسور می‌شود.‌ برخی از نکات و موارد مربوط به تیونینگ موتور آسانسور شامل موارد ذیل هستند:

 

  • توصیه می‌شود پس از تیونینگ موتور، رویزیون در دو جهت موتور انجام شود.
  • در برخی از موتورها، آفست انکودر در کارخانه روی صفر تنظیم شده و این امر اغلب اوقات نیاز به تیونینگ را کاهش می‌دهد.
  • برای تست موتور بعد از تیونینگ، حتما از خالی بودن کابین آسانسور اطمینان حاصل کنید.
  • در وارد کردن ارقام و مشخصات موتور در اینورتر دقت کافی به خرج دهید و مقادیر استاندارد و متناسب موتور را از سازنده بخواهید.
  • این فرایند امری تخصصی است و باید توسط تکنسین‌های مجرب انجام شود.

سخن پایانی

موتور گیرلس در بسیاری از آسانسورهای جدید استفاده می‌شود و تنظیمات آن با موتور‌های گیربکس تفاوت‌هایی دارد. در همین راستا این مطلب از اولیفت را به بررسی تنظیمات یا تیونینگ موتور گیرلس آسانسور اختصاص دادیم. طی این فرآیند خاص، عملکرد و گشتاور موتور بهبود یافته و با تابلو فرمان هماهنگ می‌شود. با توجه به اینکه تیونینگ و هر یک از فرایندهای نصب و راه اندازی کاری تخصصی هستند، کاربران می‌توانند روی خدمات ما حساب کنند. مجموعه اولیفت به عنوان دپارتمان تخصصی آسانسور و پله برقی در زمینه طراحی، نصب، تعمیر و سرویس این تجهیزات فعالیت می‌کند.