دریافت استاندارد آسانسور در سال ۱۴۰۱
دریافت استاندارد آسانسور در سال ۱۴۰۱

دریافت استاندارد آسانسور در سال ۱۴۰۱

با دریافت استاندارد آسانسور برای جان مسافران اهمیت قائل شوید

ساختمان‌سازی در سالیان اخیر پیشرفت‌های چشم‌گیری داشته است، ساختن آسمان خراش‎ها، خانه‌های مسکونی چند طبقه یا ویلاهای دوبلکس و تریپلکس، امروز تمامی آن‎ها از آسانسور استفاده می‌کنند. یکی از انواع جدید آسانسورها، آسانسور گیرلس است که موتور به کار گرفته شده در آن که به نام موتور گیرلس نیز شناخته می‌شود بدون نیاز به گیربکس کار می‌کند.

آسانسورها باید بتوانند در امنیت کامل و بیشترین رفاه مسافران را به طبقه مورد نظرشان برسانند. برای این که امنیت آسانسورها تا حد امکان بالا برود، باید استانداردی که توسط سازمان ملی استاندارد تصویب شده است، توسط تمامی مالکان رعایت شود. اگر امنیت بالا را برای مسافران آسانسور فراهم نکنید، امکان رخ دادن فاجعه‌های بزرگی وجود دارد. برای آشنایی بیشتر با استاندارد آسانسور و شرایط دریافت آن ادامه مطلب را از دست ندهید.

گواهی استاندارد آسانسور چیست؟

حدود ۸۰ سالی است که ایرانیان از آسانسور در انواع ساختمان‌های خود استفاده می‌کنند. درست از زمانی که ساختمان‌های بلند دوره خود را آغاز کردند، استفاده از پله‌های برای رسیدن به طبقات بالایی کاری سخت و طاقت‌فرسا بود. از این رو استفاده از آسانسور و پله برقی در میان سازندگان ساختمان، خیلی رواج پیدا کرد.

آسانسورها درست مانند هر وسیله حمل و نقل دیگری که امکان دارد جان انسان‌ها را در خطر بیندازد، نیاز به رعایت کردن یک سری نکات و دریافت استاندارد دارد. استاندارد آسانسور یکی از لازمه‌های نصب آن در انواع ساختمان‌‌ها است که امنیت مسافران را تا حد زیادی تامین می‌کند. به طور که نمی‌توانید بدون رعایت کردن استانداردهای مورد نظر، آسانسور را در ساختمان خود نصب کنید.

مهم‌ترین ویژگی رعایت کردن نکات استاندارد آسانسور همین است که می‌تواند امنیت مسافران را بالا ببرد. در نتیجه اعتبار ساختمان شما در میان مشتریان و افرادی که در آن رفت‌وآمد دارند، بیشتر می‌شود. البته در نظر داشته باشید که تنها رعایت استاندارد نمی‌تواند ضامن امنیت کامل آسانسور باشد. به این ترتیب، استاندارد آسانسور قوانین و مقرراتی است که توسط سازمان ملی استاندارد تصویب شده است و مالکان خانه‌ها موظف به کسب آن هستند.

انواع استانداردهای آسانسور

استاندارد آسانسور دو نوع دارد که هر دو آن‌ها برای نگه داری و امنیت این وسیله الزامی است. این دو نوع استاندارد شامل: استاندارد اولیه و استاندارد ادواری می‌شود. اولین نوع استاندارد که با نام استاندارد اولیه نیز شناخته می‌شود، به مالکان اجازه دریافت پایان کار را می‌دهد. به عبارت دیگر بدون داشتن این استاندارد نمی‌توانید پایان کار ساختمان خود را دریافت کنید. در نظر داشته باشید که پیش از سوار شدن افراد ساختمان باید استاندارد اولیه دریافت شود.

دومین استاندارد آسانسور، به نام استاندارد ادواری، به صورت سالانه است. به طوری که پس از پایان اعتبار استاندارد، مالک برای تمدید کردن آن باید مجددا اقدام کند. در نظر داشته باشید که استاندارد ادواری، اجباری نیست، اما از لحاظ فنی بهتر است که آن را دریافت کنید.

دریافت استاندارد آسانسور

مدارک دریافت گواهی استاندارد آسانسور

دریافت استاندارد آسانسور نیاز به جمع‌آوری یک سری مدارکی دارد. به عنوان مثال این مدارک شامل فرم بازرسی استاندارد می‌شود. از دیگر مدارکی که برای دریافت گواهی استاندارد آسانسور نیاز دارید، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تهیه کردن یک فرم تایید از سوی ناظر ساختمان
  • یک نسخه کپی شده از پروانه ساختمان
  • تهیه یک تصویر قرارداد به وسیله شرکت نصاب آسانسور
  • تهیه بیمه برای راه‌اندازی آسانسور توسط شرکت نصاب
  • مدارکی که شامل نقشه و محاسبات آسانسور می‌شود

مراحل دریافت گواهی استاندارد

دریافت گواهی استاندارد آسانسور نیازمند طی کردن مراحلی است که قصد داریم در این بخش به شما معرفی کنیم. پیش از اقدام به دریافت این گواهی باید اطمینان حاصل کنید که تمامی مراحل راه‌اندازی آسانسور به اتمام رسیده است و همچنین سیم‌کشی ساختمان انجام شده است.

اگر تمایل دارید یک شرکت معتبر بر روی تمامی کارهای دریافت استاندارد شما نظارت داشته باشد، باید مدارکی مانند صفحه اول پروانه ساخت و کپی کارت ملی را برای این شرکت ارسال کنید. در ادامه شما باید هزینه بازرسی را به شرکت طرف قرارداد پرداخت کنید. در حقیقت این وظیفه شرکت طرف قرارداد است که محاسبات، نقشه و فرم مهندس را تهیه کند و برای شرکت بازرسی ارسال کند.

در زمان معین شده توسط شرکت بازرسی، یک مسئول از سوی این شرکت برای نظارت بر آسانسور حضور پیدا می‎کند. به همراه مسئول بازرسی یک کارشناس نیز باید از طرف شرکت قرارداد حضور داشته باشد تا استانداردهای آسانسور بررسی شود. اگر آسانسور مشکلی داشت، باید آن را تعمیر کنید و دوباره اقدام به دریافت گواهینامه استاندارد کنید.

در صورتی که آسانسور در چهارچوب قوانین گواهی استاندارد باشد آسانسور توسط شرکت بازرسی تایید می‌شود. یک نکته‌ای که باید بدانید این است که اگر پیش از این با شرکتی را برای سرویس و تعمیر قرارداد نبسته‎‌اید، حتما این کار را انجام دهید، زیرا می‌تواند تاثیر مثبتی در روند دریافت استاندارد آسانسور داشته باشد. در نهایت یک کپی از قرارداد یکساله با شرکت سرویس و تعمیر آسانسور را به شرکت بازرسی بفرستید.

شرایط استاندارد برای یک آسانسور استاندارد

استاندارد بودن آسانسور شرایط مختلفی دارد، به عنوان مثال این وسیله نباید تراز با درب ورودی بایستد. همچنین تراول کابل‌ها باید به صورت کلی مورد بررسی قرار بگیرد. از دیگر شرایطی که فضای بیرون و کابین آسانسور استاندارد برای دریافت گواهی استاندارد باید داشته باشد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

امنیت آسانسور خود را تا حد امکان بالا ببرید

بالا بردن ایمنی آسانسور برای امنیت مسافران از مهم‌ترین اقدامات برای ساختمان‌سازی و راه‌اندازی آسانسور است که باید تمامی مالکان آن را انجام دهند. رعایت قوانین گواهی استاندارد که از سوی شرکت ملی استاندارد تصویب شده است، کمک می‌کند تا حد امکان امنیت آسانسور را بالا ببرید. برای دریافت این گواهی باید مدارکی مانند نسخه کپی شده از پروانه ساختمان و بیمه برای راه‌اندازی آسانسور داشته باشید. آسانسور دو نوع استاندارد دارد که شامل اولیه و ادواری می‎شود، پیشنهاد می‌شود که در زمان مورد نیاز هر دو استاندارد را تهیه کنید.