بیمه آسانسور و دلایل بیمه کردن آسانسور
بیمه آسانسور و دلایل بیمه کردن آسانسور

بیمه آسانسور و دلایل بیمه کردن آسانسور

در جوامع مدرن امروزی، ساخت ساختمان‌های بزرگ با تعداد طبقات زیاد رواج بسیار زیادی پیدا کرده است. آسانسور یکی از مهم‌ترین تجهیزاتی است که باید در خانه‌های مسکونی و ساختمان‌های بزرگ تجاری نصب شود. بیمه آسانسور می‌تواند تا حد زیادی خسارت‌های جانی ناشی از خرابی کابین آسانسور  و تابلو فرمان آسانسور و مشکلاتی که در اثر نقص عملکرد آسانسور به وجود آمده است را رفع کند.

چرا باید آسانسور را بیمه کرد؟

آسانسور یکی از انواع تجهیزاتی است که استفاده از آن در آپارتمان‌ها و برج‌های مسکونی و تجاری به یکی از الزامات تبدیل شده است. اگرچه برای ساخت و نصب آسانسور و آسانسور گیرلس استانداردهای مختلفی وجود دارد؛ اما به‌هرحال احتمال خرابی و بروز نقص در عملکرد آسانسور وجود دارد.

متاسفانه، در برخی از موارد ممکن است خرابی آسانسور باعث ایجاد خسارت‌های جانی و مالی در افرادی که در آسانسور حضور دارند، شود. حال افرادی که در زمینه نصب آسانسور، خرید آسانسور، تولید قطعات آسانسور و … مسئولیت داشته‌‌اند، مسئولیت زیادی در قبال آسیب‌های جانی شخص ثالثی که در آسانسور بوده‌‌اند را دارند.

بیمه آسانسور برای کاهش و جبران خسارت‌های ناشی از خرابی آسانسور و آسیب به شخص ثالث، روی کار آمده است. با توجه به اینکه رخ دادن اتفاق‌هایی که خطرات مالی و جانی را در پی دارند، در آسانسور محتمل است، بیمه می‌تواند بهترین گزینه برای کاهش هزینه‌های ناشی از جبران خسارت‌هاست.

بیمه آسانسور

چه کسی باید آسانسور را بیمه کند؟

به طور کلی، هر فردی که در زمینه تولید، طراحی و خرید آسانسور فعالیت داشته است، می‌تواند اقدام به بیمه کردن آسانسور کند. در واقع، زمانی‌که یک حادثه در آسانسور رخ می‌دهد، ممکن است طبق نظر دادگاه افراد زیادی مقصر شناخته شوند که یکی از این افراد مالک یا مالکین ساختمان است. هر یک از افراد مقصر شناخته شده، باید سهم خودشان را برای جبران خسارت پرداخت کنند.

با توجه به اینکه در ساختمان‌های مسکونی و تجاری، مدیرعامل ساختمان مسئولیت اوامر مختلفی را برعهده دارد، بسیار مهم است بیمه توسط مدیرعامل یک ساختمان و به نمایندگی از دیگر اعضای ساختمان خریداری شود.

بیمه آسانسور چقدر هزینه دارد؟

قیمت خرید بیمه به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی‌توان قیمت مشخصی را برای هر یک از انواع آسانسورها ذکر کرد. هزینه خرید بیمه بر اساس ظرفیت آسانسور، نوع کاربری آسانسور و پله برقی و میزان تعهدات شرکت بیمه گر برای پرداخت هزینه‌ها و … تعیین می‌شود.

لازم به توضیح است که منظور از نوع کاربری آسانسور، نوع کاربری ساختمانی است که آسانسور درون آن قرار دارد. به طور مثال، هزینه بیمه که در ساختمان مسکونی ۶ طبقه قرار دارد، متفاوت از هزینه بیمه است که در یک ساختمان تجاری ۶ طبقه قرار دارد.

آیا بیمه آسانسور اجباری است؟

در کشور ایران برخی از بیمه نامه‌ها مانند بیمه شخص ثالث ماشین اجباری‌‌اند؛ اما بیمه آسانسور در گروه بیمه‌های اجباری قرار نمی‌گیرد. افرادی که به دلیل شرایط ساختمان، صلاح می‌دانند که آسانسور را بیمه کنند، می‌توانند برای پیشگیری از هر گونه اتفاق و هزینه‌های ناشی از آن اقدام به بیمه کردن آسانسور کنند. در هر صورت خرید بیمه برای آسانسور هیچ یک از واحدهای مسکونی و تجاری اجباری نیست.