نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی با کمترین هزینه
نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی با کمترین هزینه

نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی با کمترین هزینه

نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی یکی از دغدغه‌های ساکنان این ساختمان‌ها برای افزایش رفاه و آسایش است. اغلب افراد، طبقه اول یا دوم خانه‌های بدون آسانسور را ترجیح می‌دهند، در حالی که در ساختمان‌های آسانسور دار، طبقات بالا طرفداران بیشتری دارند. ازاین‌رو نیاز به تجهیز ساختمان‌های تجاری، مسکونی و اداری به آسانسور امری بدیهی است.

تعبیه آسانسور در این ساختما‌ن‌ها پروژه‌ای هزینه بردار است که با رعایت برخی نکات، با کمترین هزینه اجرا می‌شود. با ما همراه باشید تا علاوه بر مراحل نصب آسانسور در سازه‌های قدیمی، نکات کاهش هزینه‌ها را هم بررسی کنیم.

نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی

یکی از مشکلات ساکنین ساختمان‌های قدیمی، دشوار بودن بالا و پایین رفتن از پله‌ها است که می‌توان با نصب حرفه‌ای آسانسور، آن را رفع کرد. علاوه بر این طی سال‌های اخیر سازمان مسکن و شهرسازی و شهرداری، نصب آسانسور برای ساختمان‌های بالای سه طبقه را الزامی کرده‌اند. اینجا بیشتر به اهمیت راه اندازی این تجهیزات حمل و نقل در ساختمان پی می‌بریم.

در همین راستا برای بسیاری از افراد درمورد امکان نصب آسانسور در این ساختمان‌ها، نحوه نصب و قوانین آن سوال پیش می‌آید. این فرآیند امری کاملا تخصصی است پس از بررسی‌های دقیق ساختمان توسط افراد متخصص، امکان انجام و عدم انجام آن مشخص می‌شود. بسیاری از این ساختمان‌ها قابلیت نصب آسانسور دارند تنها کافی است به طور اصولی پورد بررسی قرار گیرند.

نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی

مراحل نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی

برای نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی با کمترین هزینه، بهتر است طبق قوانین و مراحل اصلی آن پیش برویم. در واقع اجرای اصولی آسانسور از صرف هزینه‌های بیشتر از حد معمول پیشگیری می‌کند. مراحل  نصب آسانسور در این ساختمان‌ها شامل موارد زیر هستند:

جلب رضایت ساکنان ساختمان: مرحله اول در نصب آسانسور با هزینه مناسب، جلب نظر مثبت همه ساکنان و در نتیجه تقسیم هزینه اجرای پروژه است. گاهی اوقات طبقات اول از همکاری در نصب آسانسور همکاری نمی‌کنند که بنا به ماده ۲۳ قانون تملک آپارتمان‌ها، باید همه در پرداخت هزینه مشارکت کنند.

کارشناسی بنا و محل نصب آسانسور: محل نصب آسانسور در ساختمان‌های قدیمی با ساختمان‌های جدید متفاوت است. طی این مرحله کارشناس فنی، سطح مقاومت ساختمان و محل نصب آسانسور را تعیین می‌کند. در واقع بررسی ساختمان یکی از مراحل اصلی برای دریافت مجوز و ادامه پروژه است.

  • اخذ مجوزهای لازم: طبق قوانین مجوز نظام مهندسی و شهرداری برای اجرای پروژه لازم است. در صورتی که مجوز در فضای بیرونی ساختمان نصب شود، مجوز شهرداری الزامی است، در غیر این صورت نیازی به مجوز شهرداری نیست.
  • برآورد هزینه نصب آسانسور: پس از دریافت مجوز، نوبت به برآورد هزینه‌ها می‌رسد که انتخاب شیوه مناسب و کم هزینه در کاهش هزینه‌ها موثر واقع می‌شود.
  • نصب و راه اندازی: آخرین مرحله، آماده سازی فضای نصب و راه اندازی آسانسور است. این مرحله توسط شرکت‌های نصب آسانسور اجرا می‌شود.

هزینه نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی

تفاوت میزان استفاده ساکنان طبقات بالا و پایین از آسانسور به طور معمول سبب تنش میان صاحبان طبقات در رضایت نصب و پرداخت هزینه‌ها می‌شود. هزینه نصب آسانسور به محل نصب و ارتفاع آسانسور نیز بستگی دارد. در برخی از ساختمان‌های قدیمی محل مناسبی برای نصب آسانسور تعبیه شده است که هزینه‌ها را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد. در ساختمان‌های دیگر که آسانسور باید در فضای بیرونی یا قسمت داخلی تعبیه شود، هزینه پروژه بیشتر است.

هزینه‌های نصب آسانسور به عوامل مختلفی چون نوع آسانسور، موتور گیرلس و گیربکس، اجرای موتور خانه، میزان بازسازی، دستمزد تکنسین و … بستگی دارد. ازاین‌رو دست افراد در کاهش هزینه‌ها مقداری باز است. برای کاهش هزینه نصب آسانسور به طور معمول توصیه می‌شود بخشی از فضای بیرونی ساختمان یا مشاع ساختمان را به عنوان محل نصب در نظر بگیرند.

نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی

تقسیم هزینه های نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی

همانطور که گفتیم درمورد پرداخت هزینه نصب آسانسور میان ساکنان اختلاف وجود دارد. اگرچه قانون خاصی برای تقسیم هزینه‌ها وجود ندارد، اما عرفا آن را به طور منصفانه تقسیم می‌کنند. طبق عرف موجود، هزینه آسانسور برای مالک طبقه دوم، دو برابر سهم پرداختی مالک طبقه اول است. بدین ترتیب هزینه آسانسور برای طبقه سوم، دو برابر پرداختی طبقه دوم است. بدین ترتیب هزینه مختص هر طبقه دو برابر پرداختی طبقه پایین خواهد بود.

آسانسور مناسب ساختمان‌های قدیمی

انتخاب آسانسور مناسب هر ساختمان به عوامل مختلفی چون فضای در دسترس، بودجه، عمر و مقاومت ساختمان، جمعیت ساکنان و … بستگی دارد. در واقع آسانسورهای کوچک، آسانسور هیدرولیک و روملس نیز انخخاب بهتری برای ساختمان‌های قدیمی هستند.

گزینه‌های فوق علاوه بر کاهش هزینه‌ها، خطرات احتمالی را به طور قتبل توجهی کاهش می‌دهند. مدل‌های هیدرولیک به گونه‌ای طراحی شده‌اند که امکان سقوط کابین آسانسور را به صفر می‌رسانند. آسانسورهای کوچک نیز به فضای چندانی برای نصب نیاز ندارند و همچنین وزن سبک‌تری هم دارند.

نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی

آسانسور ساختمان‌های قدیمی کجا نصب می‌شود؟

با توجه به اینکه بخش مهمی از هزینه نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی به آماده کردن محل نصب اختصاص داده می‌شود، انتخاب مکان مناسب امری موثر در هزینه‌ها و ایمنی محسوب می‌شود. برخی از بهترین بخش‌های مناسب آسانسور در ساختمان شامل موارد ذیل هستند:

حیاط خلوت و نورگیرها

یکی از بهترین قسمت‌های ساختمان برای نصب آسانسور، حیاط خلوت و یا نورگیرها هستند که فضای مورد نیاز را به راحتی در اختیار شرکت نصب قرار می‌دهد. در صورت وجود حیاط خلوت در ساختمان، هزینه‌های بازسازی کاهش یافته و تغییرات چندانی در ساختمان ایجاد نمی‌شوند.

راه پله

برخی از ساختمان‌های قدیمی دو راه پله دارند که به راحتی می‌توان یکی از آن‌ها را به چاه آسانسور تغییر کاربری داد. گاهی نیز در صورت نبود فضای کافی، راه پله را جابجا کرده و یا به طور کامل حذف و مجدد راه اندازی می‌کنند.

نمای ساختمان

استفاده از مشاع و نمای ساختمان از دیگر راه حل‌‌های نصب آسانسور است که مقداری هزینه بردار است. این گزینه اگرچه نیازی به تخریب و تغییر ساختمان ندارد اما نمای ساختمان را تغییر داده و به مجوز شهرداری نیاز دارد.

سخن پایانی

با توجه به اینکه نصب آسانسور در ساختمان های قدیمی یکی از الزامات رفاه شهروندان است در این مطلب از اولیفت، به بررسی این موضوع پرداختیم. در مطلب فوق علاوه بر بررسی مراحل نصب آسانسور در این ساختمان‌ها، روش‌های کاهش و تقسیم هزینه‌ها نیز بیان شد. کاربران گرامی می‌توانند جهت بررسی ساختمان قدیمی و برآورد هزینه‌ها می‌توانند با متخصصان مجموعه اولیفت ارتباط بگیرند.