نکات کلیدی در طراحی و نصب پله برقی در پروژه های شهری
نکات کلیدی در طراحی و نصب پله برقی در پروژه های شهری

نکات کلیدی در طراحی و نصب پله برقی در پروژه های شهری

پله برقی ها به یکی از الزامات کاربردی برای تردد راحت تر افراد در فضاهای عمومی شده‌اند و امنیت و کارایی آن‌ها همیشه مورد توجه است. این تجهیزات الکترومکانیکی که از اجزای مختلفی مثل موتور، اسکلت، پله، تابلو فرمان هندریل و … تشکیل شده است که اگر به طور اصولی طراحی و نصب نشود، خطر آفرین می‌شود. ازاین‌رو یکسری استانداردها برای طراحی و نصب پله برقی‌ها تعیین شده است که سبب کارایی و ایمنی آن می‌شوند.

شیب استاندارد، تعداد پله‌ها، ارتفاع استاندارد، طراحی اصولی و نصب حرفه ای تنها بخشی از موارد مهم در پله برقی‌ها هستند. با ما همراه باشید تا در ادامه مهم‌ترین نکات کلیدی در طراحی و نصب پله برقی در پروژه های شهری را بررسی کنیم.

مراحل طراحی و نصب پله برقی

برای نصب یک پله برقی در محل، باید مراحل مختلفی اعم از بررسی وضعیت مکان و طراحی سیستم مطابق با آن، حمل پله، نصب و در نهایت راه اندازی انجام شوند. هر یک از این مراحل پس از تایید مرحله قبلی توسط افراد کارشناس و مطابق استانداردهای معین صورت می‌گیرد. لازم به ذکر است توجه به جلوه بصری سیستم و زیبایی آن در تمام مراحل پروژه سبب رضایت از نتیجه نهایی می‌شود. جزئیات و نکات هر یک از گام‌های اساسی در طراحی یک پله برقی استاندارد شامل مواد زیر هستند:

نکات کلیدی طراحی پله برقی در پروژه های شهری

در راستای بررسی نکات کلیدی طراحی و نصب پله برقی در پروژه‌های شهری، ابتدا موارد مهم و موثر در طراحی این سیستم کاربردی را مورد بررسی قرار می‌دهیم. برای طراحی اصولی یک پله برقی استاندارد به نقشه تایید شده ساختمان و بنای مدنظر نیاز است تا اندازه‌ها مطابق آن انجام شوند. در گام اول میزان ترافیک و رفت و آمد افراد روی پله برقی را محاسبه کرده و سپس مطابق آن توان و قدرت موتور تعیین می‌شود. برای آنالیز ترافیک می‌توان بر اساس محل نصب اعم از فرودگاه، ایستگاه مترو، مرکز خرید، مراکز درمانی و … محاسبات لازم را انجام داد.

پس از تعیین نوع پله برقی بر اساس محل نصب، نوبت به طراحی موتور مناسب و ساختار کلی پله برقی است. در این مرحله تمام ابعاد پله برقی اعم از طول، عرض و شیب پله‌ها باید مطابق استانداردهای ملی، تعیین شوند. برای اطلاع از نحوه محاسبه دقیق این اندازه‌ها می‌توانید مطلب نحوه محاسبه طول و عرض پله برقی را مطالعه کنید.  پس از طراحی، نقشه استاندارد برای تایید نهایی به کارفرما تحویل داده می‌شود. استفاده از ابزارها و نرم افزارهای طراحی پله برقی و آسانسور در کسب نتیجه مطلوب و ارائه نقشه اصولی با جزئیات دقیق بسیار موثر است.

مراحل طراحی و نصب پله برقی

نکات حمل و نصب پله برقی در پروژه‌های شهری

حمل و نصب پله برقی در محل شاید در نگاه اول آسان به نظر برسد اما رعایت نکات و استانداردهای خاص در این پروسه برای کارایی سیستم امری الزامی است. بدین منظور قبل از حمل پله برقی به محل، مکان اجرا باید مطابق فرم و اندازه اسکلت پله طراحی و آماده شود. علاوه بر این نصب تکیه گاه‌ها و تعبیه فضای مورد نیاز برای نصب و راه اندازی متعلقات و تجهیزات پله برقی را هم نباید فراموش کرد. سپس اسکلت پله برقی و تمام اجزای آن مطابق نقشه توسط افراد مجرب در محل نصب می‌شوند. برخی از نکات مهم در این پروسه شامل موارد زیر هستند:

  • اتصال محکم اسکلت پله برقی به تکیه گاه‌ها
  • اطمینان از نصب صحیح پله‌ها
  • جایگذاری صحیح هندریل
  • تعبیه فضای انتظار استاندارد در ابتدا و انتهای پله‌‌ها
  • استفاده از حاشیه پله برای افزایش ایمنی سیستم

مراحل طراحی و نصب پله برقی

راه اندازی و تحویل پله برقی

نکات مهم طراحی و نصب پله برقی در پروژه های شهری تنها به موارد بالا محدود نمی‌شوند و در نهایت نوبت به راه اندازی سیستم و ارزیابی کلی می‌رسد. در این مرحله برق سیستم را وصل کرده، و موتور آن را روشن می‌کنند. سپس فعال بودن ترمز، سنسورها، میزان سرعت حرکت و … مورد بررسی قرار می‌گیرند. مواردی که در این مرحله مورد وارسی قرار می‌گیرند به شرح زیر هستند:

  • اتصال اصولی کابل‌های برق به موتور و تابلو فرمان
  • بررسی زنجیرهای استپ
  • عدم وجود شکاف بین پله‌ها
  • راه اندازی سیستم در حالت رویزیون
  • بررسی تابلو فرمان و قسمت‌های مختلف آن
  • تحویل پله برقی
  • بستن ورودی تا هنگام بهره برداری از سیستم

مراحل طراحی و نصب پله برقی

نکات نگهداری و سرویس پله برقی ها

نگهداری و سرویس اصولی پله برقی یکی از اقدامات الزامی در حفظ کارایی و کاهش هزینه‌های تعمیرات سیستم است که نباید از آن غافل شد. طبق تجربه و تحقیقات انجام شده نکات مهم در سرویس و نگهداری پله برقی شامل موارد زیر هستند:

  • نظافت و گرد گیری پله برقی به صورت منظم برای پیشگیری از ورود زباله و گرد و غبار به قسمت‌های داخلی سیستم
  • بررسی عملکرد پله برقی و بخش‌های مختلف آن در روزهای مختلف
  • تعویض و تعمیر قطعات معیوب در اولین فرصت
  • استفاده از افراد مجرب و متخصص برای سرویس و تعمیر سیستم
  • روغن کاری قطعات

سخن پایانی

توجه به تمام نکات در طراحی و نصب پله برقی در پروژه‌ های شهری برای داشتن یک سیستم کاربردی و با دوام ضروری است. ازاین‌رو سپردن این امور تخصصی به افراد و شرکت‌های مجرب و توانمند کاری هوشمندانه است. با توجه به اهمیت نکات هر چند ریز در طراحی و نصب اصولی سیستم، این مطلب از اولیفت را به بررسی این موارد اختصاص دادیم. شما همراهان گرامی می‌توانید برای مشاوره و سفارش انواع پله برقی و آسانسور، رمپ و بالابر با کارشناسان مجموعه ارتباط بگیرید.